Законодавство щодо РРО для ФОП можуть змінити, – заступник міністра економіки України Ігор Дядюра (Відео)

В Україні можуть відкоригувати законодавство щодо використання РРО. Про це під час пресконференції 18 січня заявив заступник міністра економіки України Ігор Дядюра.

Під час заходу "Три тижні з РРО: політ ненормальний", де обговорювали недосконалості законодавства, що стосуються касової дисципліни, заступник міністра економіки України Ігор Дядюра зауважив, що найближчим часом його можуть змінити. Таку інформацію він чув від голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева. Згідно з ініціативою, підприємців, які встановлять РРО до 1 лютого 2022 року, звільнять від деяких штрафів та перевірятимуть їхню діяльність менш прискіпливо.

"У нас немає задачі когось замучити. Є задача виконати детінізацію. Для цього у нас має працювати аналітика, для цього мають бути чіткі критерії, як відрізнити тіньовика від сумлінного підприємця", – наголосив він.

На питання, чи ймовірно, що до врегулювання законодавства на нього буде накладено мораторій, Дядюра відповів заперечно. Він зазначив, що для масового підприємства вважає законодавство достатньо врегульованим. Він підкреслив, що наразі штрафи передбачені лише за невидачу чеку, видачу фальсифікованого чека та втручання у роботу РРО. Також посадовець звернув увагу на те, що в Україні існує чимало законодавчих норм, які не виконуються. Зокрема, в постановах Кабміну та законі про захист прав споживача передбачено, що на вході до торговельного об'єкта має бути вивіска із назвою суб'єкта господарювання.

Нагадаємо, що під час пресконференції податковий консультант Олександра Томашевська назвала проблемні точки у законодавстві про РРО.




Comments

    No results found.