Благочинність: кропивницьких безхатьків годують гарячими обідами (ФОТО)

У притулку ”Дім милосердя” минулої неділі для кропивницьких безхатьків приготували 50 літрів французького сирного супу.

Там готують безкоштовні обіди щотижня, розповіли Суспільному.
Суп з картоплі, моркви, цибулі, плавленого сиру, кукурудзи, зелені та курячого бульйону готував 18-річний Олександр Боровиков. Він навчається на кухаря у кропивницькому ліцеї. У притулку працює чотири місяці.

”Вважаю, що людина повинна віддавати щось цьому світу, служити тими талантами, дарами, які вона має. Готувати такі об’єми для мене неважко. Маю досвід, бо працював на виробництві, де ми готували по 50-60 літрів”, – каже хдопець.
За словами засновника притулку Володимира Лєбєдєва, на продукти і посуд витратили до трьох тисяч гривень.

”Ми робимо усе якісно, тому виходить така сума. З командою збираємося раз на тиждень, обговорюємо – що ми готуємо, скільки нам треба на це грошей. Кожен здає, скільки може. У нас немає спонсорів”.
Цього разу на обід зійшлися 25 людей.

74-річна Єлизавета Тарасюк народилась 1947 році, коли був голодомор. Зі слів жінки, тоді вижила, нині немає грошей на продукти. Тому приходить обідати в притулок упродовж трьох років:
”І капусняк, і розсольник, і борщ, і плов готують. Спасибі. Є у мене родичі, четверо дітей, але у них свої діти, сім’ї, а мені пенсії не вистачає. Отримую дві з половиною тисячі. За воду, світло і газ заплатила – і клади зуби на полицю”.
36-річний Євгеній Якушев про безкоштовні обіди почув на ринку. Розповів, що не може знайти роботу, грошей на харчі бракує:
”Я з мамою приходив. Зараз вона не може прийти, бо послизнулась”.
Володимир Лєбєдєв розповів, що під час морозів планують розвозити обіди людям, які живуть на вулиці.




Comments

    No results found.