Кислиця вручив президентові Тринідаду і Табаго вірчі грамоти посла України

Про це повідомляє Укрінформ.

Кислиця і Мей-Вікс під час бесіди, що відбулася в рамках урочистої церемонії, обмінялися думками про перспективні напрями розвитку двостороннього співробітництва, а також стосовно підтримки ініціатив обох країн у рамках ООН.

Посол від імені Президента України побажав главі держави та дружньому народові Республіки Тринідад і Тобаго миру, добробуту та процвітання.

Кислиця наголосив, що для України, яка продовжує протидіяти російській агресії, «украй важливою буде солідарна позиція Тринідаду і Тобаго щодо відновлення поваги до фундаментальних принципів», які стосуються суверенітету і територіальної цілісності, а також непорушності кордонів. Сторони підкреслили, що Україна та Тринідад і Тобаго мають значний потенціал для поглиблення двосторонніх відносин, зокрема в торговельно-економічній сфері, освіті, галузі цифрових технологій.

Кислиця також зустрівся з міністром закордонних справ Тринідаду і Тобаго Емері Брауном і вручив йому копії вірчих грамот. Сторони обмінялися думками щодо двосторонньої співпраці в політичній, торговельно-економічній та інвестиційній сферах,

обговорили питання співробітництва в рамках ООН, протидії пандемії COVID-19 та можливі шляхи лібералізації візового режиму між Україною та Тринідадом і Тобаго.

Крім того, Кислиця провів зустріч із міністром торгівлі та промисловості Тринідаду і Тобаго Полою Гопі-Скун, з якою обговорив можливості розширення економічного співробітництва між двома країнами. Сторони відзначили низку перспективних напрямів співпраці, у тому числі у сфері цифрових технологій, продовольчої безпеки, енергетики, культури. Співрозмовники погодилися з необхідністю поглиблення контактів між діловими колами обох країн та домовилися про низку практичні кроків у цьому напрямку.

Як повідомлялося, 17 червня Президент України призначив Сергія Кислицю послом України в Республіці Тринідад і Тобаго за сумісництвом.




Comments

    No results found.