У Маріуполі відбувається книжковий фестиваль

Вже другий день у місті триває Mariupol Open Book. 30 провідних видавництв країни презентують свої книжки. Відвідав захід і міський голова Вадим Бойченко. Про це повідомляє mariupolrada.gov.ua.

Перед театром облаштували наметове містечко, де видавництва представляють свою продукцію читачам. Вадим Бойченко ознайомився з книжковими новинками. Мер купив кілька видань художньої літератури, поезії та мистецтва. Зокрема, Вадим Бойченко придбав поетичну збірку маріупольчанки Валерії Кирпиленко «Квіти і зброя» та фотокнигу Дмитра Муравського «Через війну. Погляд волонтера».

«Маріуполь перетворюється на культурний центр Сходу України. Ми проводимо музичні, театральні фестивалі. І звичайно вже доброю традицією стає маріупольський книжковий фестиваль. Важливо, що він привертає увагу молоді до читання. Адже саме наші діти й будуть формувати майбутнє рідного міста», – зазначив мер.

Крім того, він відвідав локації у Театральному сквері. На одній з них діти мають змогу продавати власні іграшки. Вадим Бойченко поспілкувався з маленькими маріупольцями.

Mariupol Open Book проходитиме ще й завтра. У програмі понад 90 подій. Велика кількість заходів розрахована на дітей та підлітків. Серед локацій – Театральна площа, Культурно-туристичний центр “Вежа”, IT-хаб “Спалах”.

Ще можна встигнути потрапити на презентації та читання та придбати нові книжки. З програмою можна ознайомитися ТУТ.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.




Comments

    No results found.