У Білопільському центрі первинної медичної допомоги ще в червні закінчилися швидкі тести на Covid-19

В Україні спостерігається зростання захворюваності на коронавірус. Яку ситуацію маємо на Білопільщині?

Як повідомив головний лікар Білопільського ЦПМД Костянтин Рожин щодо тестування на COVID-19, на сьогодні у Центрі первинки антигенних (швидких) тестів у наявності немає. З початку цього року Білопільський центр первинної медичної допомоги провів три з половиною тисячі швидких тестів, які закінчилися на початку червня, нові поставки плануються у листопаді.

– Наразі за необхідності проведення тесту, проводимо ПЛР-дослідження або ж, якщо людині потрібен терміновий результат, вона самостійно може придбати швидкий тест в аптеці, – пояснює головлікар.

Як розповів Костянтин Рожин, від початку вакцинації, станом на понеділок, 20 вересня, працівники первинки провели щеплення від коронавірусу 2883 пацієнтам, із них двома дозами вже вакциновано 2251 людину.

На сьогодні в наявності Центру є невелика кількість вакцини Сіновак, незабаром мають бути нові поставки. Крім того, проводяться щеплення вакцинами Пфайзер та Астразенека.

За інформацією головного лікаря первинки, у період із 13 по 17 вересня проведено 33 ПЛР-тести, 9 із яких виявилися позитивними. Сьогодні на Білопільщині спостерігається поступове зростання захворюваності на коронавірус, є пацієнти, які наразі перебувають на стаціонарному лікуванні в медзакладах обласного центру.

– Стосовно зростання захворюваності, більш-менш контрольованим вважають показник позитивності проведених ковід-тестів на рівні 20 відсотків, в ідеалі – 12 %. Сьогодні ж цей показник становить 27 відсотків. У пікові періоди захворюваності на COVID-19 цифра досягала 44-50 %, – зазначив керівник ЦПМД.

Джерело: bilopillia.city

- debaty.sumy.ua»




Comments

    No results found.