“Вимагаємо збільшення плати за паї”: на Рівненщині селяни бунтують проти аграрного підприємства

В Привільному Дубенського району проведено загальні збори власників земельних ділянок (паїв), що перебувають в оренді ТОВ «Західна агровиробнича компанія».

За ініціативи мешканців громади та підтримки Привільненської сільської ради 22 вересня в Привільному проведено загальні збори власників паїв та орендарів земельних ділянок. Причиною такого зібрання стало низька орендна плата та невчасні виплати за користування землею ТОВ «Західна агровиробнича компанія». Люди висловлювали своє обурення щодо відсутністі комунікації між орендарями та орендодавцями, відсутністю оформлених належним чином Угод, недоплатами коштів за користування земельними ділянками та неодноразово наголошували на позиції розірвання такого співробітництва. Підготовлених мешканцями заяв про розірвання Угод (а їх було написано більше 100) представниками агрокомпанії прийняті не були. Керівник громади наголосив на тому що відстоюватиме інтереси мешканців та проінформував, що комунікація із ТОВ «Західна агровиробнича компанія» відсутня і в органу місцевого самоврядування. Також, аграрна компанія не в повному обсязі виконує умови співпраці з соціального партнерства в громаді. Після тривалого часу спілкування та отримання не чітких відповідей на запитання власників земельних ділянок, громадою прийнято рішення дати ТОВ «Західна агровиробнича компанія» місяць часу для доопрацювання недоліків. Наступну зустріч заплановано на 22 жовтня для прийняття остаточного рішення, щодо продовження чи припинення співпраці.

На зустріч до більше 125 учасників загальних зборів також прибули представники агрофірми «Агро Класік», «МетАгро», ФГ «Нива» котрі уже сьогодні готові до співпраці із власниками земельних ділянок (паїв) на партнерських умовах та відповідному соціальному пакеті такої співпраці.




Comments

    No results found.