У Рівному шукають лікаря, який закликає не робити щеплення від COVID-19

Учора перший заступник голови ОДА Сергій Подолін заявив, що особисто стикнувся із ситуацією, коли сімейний лікар радив утриматись від вакцинації проти коронавірусу. Про це він повідомив під час брифінгу. За його словами, передувала цьому розмова з одним з освітян, котрий аргументував відмову від вакцинації тим, що так радив лікар.

Подолін особисто зателефонував до цього фахівця.

Знайшлось (підтвердження, - авт.). Особисто телефонував інкогніто. Отримав інформацію, набрав сімейного лікаря, представився Іван Івановичем і спитав: Я ваш пацієнт, що мені робить? Вакцинуваться не потрібно. Я перевірив інформацію. Як працювать з такими людьми? Я рахую, що це неприпустимо, - сказав Сергій Подолін.

Посадовець зазначив, що це в одній із поліклінік Рівного.

Ми розпитали про цю ситуацію в начальника міського управління охорони здоров'я Віктора Іськіва. Він про це дізнався від нас і зазначив, що готовий реагувати на подібні звернення, а дану ситуацію вивчить.

Також Віктор Іськів закликав людей повідомляти про випадки, коли лікарі закликають відмовитись від вакцинації, в управління і пообіцяв анонімність.

На запитання про те, що чекає на лікаря/лікарку, якщо ж все-таки підтвердиться факт спонукання до відмови від вакцинації проти коронавірусу, Віктор Іськів зазначив:

Якщо буде встановлено, хто це, буде розбір ситуації. Якщо факт підтвердиться, будемо перевіряти цього фахівця на професійну придатність.

До слова, за вчорашніми даними, у ЦПМСД Рівного - понад 80% щеплених проти коронавірусу працівників.




Comments

    No results found.