В одній із громад на Сумщині є проблеми з вакцинацією освітян

Сьогодні, 22 вересня, відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, пише shostka.info.

Було повідомлено, що за рішенням Державної комісії ТБНС з 23 вересня по всій Україні вводиться жовтий рівень епідемічної небезпеки.

Як поінформувала начальник Шосткинського міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області Тетяна Ворона, якщо 80 % персоналу освітніх закладів щеплено проти COVID-19 хоча б однієї дозою вакцини, то навчальний заклад продовжує роботу. Кафе і ресторани можуть працювати за умови, що за столиком знаходяться 4 відвідувача і дотримується соціальна дистанція. Масові заходи дозволяється проводити тільки в тому випадку, якщо на 1 людину припадає 4 кв. м. Заповненість спортзалів, фітнес-центрів – 1 людина на 10 кв. м, кінотеатрів – не більше 50 % місць.

«Ці обмеження можуть бути не застосовані, якщо маємо 80 % персоналу і 100 % відвідувачів щеплених проти коронавірусу, або мають свіжий результат ПЛР-тесту (3 дні), або експрес-тесту на антиген», – сказала Тетяна Ворона.

За її словами,

власник закладів сам вирішує, як він буде працювати в жовтій зоні – або за карантинними обмеженнями, чи забезпечить наявність вакцинованих персоналу і відвідувачів.

Безумовно, зберігаються масковий режим і необхідність дотримання соціальної дистанції.

Заступник начальника управління освіти Любов Волошко поінформувала про те, що рівень вакцинації персоналу навчальних закладів покращився, але все ж таки є проблеми.

Станом на 22 вересня менше 80% вакцинованого персоналу в д/с «Чебурашка» (сел. Вороніж) і дитсадку № 29 «Колобок», гімназії та школі № 7, а також Шосткинській малій академії наук. За словами Любові Волошко, кілька працівників школи № 7 повинні вакцинуватися і таким чином буде досягнутий необхідний рівень вакцинації. А ось гімназія, згідно її інформації, швидше за все, перейде на дистанційне навчання.

Начальник відділу превенції Шосткинського районного управління поліції Сергій Коверсун повідомив, що перед правоохоронцями стоїть завдання посилити патрулювання, перевіряти заклади громадського харчування і навчальні заклади.

- debaty.sumy.ua»




Comments

    No results found.