У Виноградові дубам і липам не знайшли місце на оновленій площі. Їх зрубали (ВІДЕО)

14 вересня у Виноградові на площі Миру вирубали кілька лип і дубів. Про це повідомили місцеві мешканці, розмістивши фотографії зрубаних дерев у місцевих Фейсбук-пабліках. Також містяни опублікували і відео.

По Генеральному плану міста це "зелена зона", яку комунальне підприємство "Центр інвестицій та розвитку" Виноградівської міської ради реконструює в рамках Програми транскордонного співробітництва "HUSKROUA ENI CBC". Фінансується проєкт країною-членом Європейського Союзу - Угорщиною.

Виявилося, що на вирубку дозволу не було. Це питання лише планують розглянути на черговому засіданні виконкому міськради 24 вересня. У вже "простроченому" по факту проєкті рішення "Про надання дозволу на видалення зелених насаджень" йдеться, серед іншого, також про дозвіл зрізати "на площі Миру в місті Виноградів від вулиці О.Гандери до вулиці Перемоги" 13 лип та 13 дубів.

Чому ці дерева зрізали на 10 днів раніше і чи дійсно вони не були старі та хворі, щоб їм не знайшлось місця на реконструйованій площі, має встановити Держекоінспекція у Закарпатській області. Місцеві мешканці звернулись до держустанови з проханням перевірити правомірність вирубки.

В той же час на презентаційному відео проєкту дерева, подібні до вже зрубаних, є.

Варто додати, що Виноградову не вистачає "зелених зон". У порівнянні з нормами ДБНів зелених насаджень тут менше у 20 разів, а "зелених зон" загального користування у шість.

Майбутнє рішення про надання дозволу на вирубку дерев не єдиний, вже прострочений, документ майбутнього виконкому. Також на засіданні збираються надати дозвіл ПП "Ольга" на встановлення навісу по вулиці Станційна 2/1 (аптека), який встановили ще кілька тижнів тому.

Нагадаємо, що директора КП "Центру інвестицій та розвитку" Артура Шерегі підозрюють розкраданні 1,5 мільйона гривень з двох грантів Євросоюзу. У тому числі того, за кошти якого реконструюють площу Миру. Крім того, він фігурує у кримінальному провадженні через ненадання публічної інформації про виконанню робіт, які здійснюються в рамках реконструкції.




Comments

    No results found.