«Жовта» зона на Чернігівщині: як працюватимуть школи в області

З 23 вересня на всій території України встановлюється «жовта» карантинна зона. Однією із умов продовження роботи шкіл у стаціонарному режимі є 80 відсотків вакцинованих працівників.

Згідно з сьогоднішнім рішенням Кабміну, умова щодо наявності 80% вакцинованого персоналу не поширюватиметься на заклади дошкільної освіти, спеціальні заклади загальної середньої освіти та учнів 1-4 класів.

Як Суспільне повідомляло раніше, у Чернігові школи продовжать працювати у звичному режимі, а всім невакцинованим працівникам кожні 3 дні робитимуть ПЛР-тести.

Суспільне дізналося, що зміниться у роботі шкіл та дитячих садочків в інших містах області.

Міський голова Корюківки Ратан Ахмедов сказав, що на Корюківщині дитячі садочки працюватимуть штатно, а деякі установи позашкілля також перейдуть на дистанційне навчання, або на вимушену зупинку.

«Школи будуть працювати, тому що персонал вакцинований 80% плюс, крім однієї школи, де у персоналу є медичні показання, які не дозволяють їм провести вакцинацію. Лише Забарівська школа працюватиме дистанційно», – каже Ратан Ахмедов.За словами Ніжинського міського голови Олександра Кодоли,

ніжинці мають перший результат по Чернігівщині стосовно вакцинації.

«Наразі в нашому місті можна сказати перший результат стосовно вакцинації по області. Якщо говорити про освіту, то у нас 89% освітян вакциновано. Тобто у нас немає жодної школи чи садочка, де не було б 80% вакцинації. Більше того є три заклади, де 100% колективу вакциновані», – розповів Олександр Кодола.Як повідомила начальниця Новгород-Сіверського відділу освіти Тетяна Ковальчук, у Новгороді-Сіверському є лише один позашкільний заклад який працюватиме з 23 вересня, який має 80 % вакцинованих працівників – це центр дитячої та юнацької творчості.

«80% вчителів вакциновано у 15 закладах освіти з 24 (у всій громаді, - ред..) (враховуючи і школи, і садочки, і позашкільні заклади). В самому Новгороді-Сіверському жодна школа чи садок з четверга не працюватимуть, школи перейдуть на «дистанційку», – говорить Тетяна Ковальчук.У Прилуках не працюватиме лише заклад позашкільної освіти «Центр творчості дітей та юнацтва».

«Станом на сьогодні усі працівники 11 навчальних закладів загальної середньої освіти і двох закладів позашкільної освіти мають 80% вакцинованих», – говорить заступниця начальника управління Прилуцької міської ради Валентина Ходюк.Нагадаємо, як повідомлялося раніше, із 413 шкіл Чернігівської області у «жовтій» зоні працюватимуть 249 — це 60 відсотків від усіх шкіл. 164 школи мають закрити. Якщо школи, у яких не має вакцинованих 80 % працівників, продовжать працювати, їм загрожує штраф — 34 тисячі гривень.




Comments

    No results found.