В Прилуках може поменшати на два автобусні маршрути

У Прилуках можуть розірвати договір із перевізниками на двох міських автобусних маршрутах: № 3 та № 9. Питання винесли на засідання виконавчого комітету, яке відбудеться 28 вересня.

Повідомляє ТРК «ТІМ»

"На 28-ме вересня виноситься питання розірвання договору по маршруту №3 і по маршруту №9" - розповів заступник міського голови Олександр Сивенко та називав головну причину вимушеного кроку - самовільне підняття тарифу даними перевізниками: в липні вони стали брати за проїзд на дві гривні більше за своїх колег (7 гривень для звичайного пасажира та 5 гривень для пільгової категорії). Більш того є лист від Антимонопольного комітету та відповідні законодавчі акти, які чітко регламентують збільшення вартості проїзду.

"Але, нажаль, так як депутати не збираються на сесії, я вже доповідав громадскості, не можна започаткувати механізм регуляторного акту. І як результат питання тарифу не розглядалося не депутатами міської ради, ні виконавчим комітетом" - додав посадовець.

Разом з тим на незадовільний стан транспортних засобів, що здійснюють перевезення на міських автобусних маршрутах масово скаржаться і самі пасажири:

пошкоджена і брудна оббивка на сидіннях, дах, який протікає, відсутні поручні для тримання і за такий «комфорт» пасажири платити завищені тарифи не хочуть.

"Станом на сьогодні із уже 28-ми автобусів, які у нас залишились, автобусів середньої місткості залишилось лише два - решта, нажаль, автобуси малої місткості частина із яких знаходиться в доволі-таки критичному стані" - наголосив Олександр Сивенко.

За технічним станом автобусів слідкує Чернігівська автотранспортна інспекція, яка періодично здійснює в місті перевірку у місцях відстою автобусів - його не завжди визнають задовільним. Якщо договір з перевізниками все ж буде розірвано, міська рада оголосить новий конкурс, каже Олександр Сивенко.

На сьогодні перевезення на міських автобусних маршрутах у Прилуках здійснює 11 перевізників.




Comments

    No results found.