Повернувся через суд: Дудко знову очолив департамент фінансів Чернігівської ОДА

21 вересня, після відповідного рішення Чернігівського окружного адміністративного суду, Валерія Дудка поновили на посаді директора департаменту фінансів облдержадміністрації.

Про це чиновник повідомив телефоном кореспонденту Високого Валу.

За словами Валерія Дудка, до суду він звернувся наприкінці березня, упродовж 10 робочих днів після звільнення. Вимагав скасувати розпорядження екс-очільниці ОДА Анни Коваленко про звільнення (розпиття спиртного у робочий час) і поновити на посаді. Розгляд тривав майже 6 місяців.

«Мене звільнили, як несповна розуму алкоголіка. Звільнили незаконно і суд це визнав. Тепер ще мають сплатити компенсацію за вимушений прогул (зарплату за півроку). Мною окремо заявлено позови про відшкодування моральної шкоди до трьох осіб по 108 тисяч гривень кожному. Перший – колишній керівник апарату Станіслав Робота, який звинуватив, ніби я був п`яний. Друга – керівник групи ревізорів, пані Шавлович, яка теж так вважала. Розгляд відбудеться у жовтні в Житомирі, за місцем її реєстрації. Третя – лікуючий лікар Симонова, яка поставила мені сфальсифікований діагноз»,

- зазначив Валерій Дудко.

Нагадаємо, його звільнили 19 березня через інцидент, що трапився 28 січня. О 16.26 до службового кабінету чиновника зайшов Станіслав Робота. Побачивши Валерія Дудка і голову профільної комісії обласної ради Ярослава Куца, він заявив, що вони нетверезі. Потім викликав поліцію і написав доповідну голові ОДА. Валерій Дудко погодився здати аналізи. Результат – відсоток алкоголю 0,21.

У коментарі для Високого Валу Валерій Дудко пояснив це прийняття медикаментів через гіпертонічний криз. Однак наркодиспансер дав медичний висновок про гостру інтоксикацію через вживання алкоголю. Судмедексперти, до яких звернувся чиновник, визначили: був тверезий. Дисциплінарна комісія ОДА їхню думку проігнорувала і рекомендувала Анні Коваленко звільнити Валерія Дудка.

Зауважимо, що останній вдруге за довгу кар`єру (понад 20 років на державній службі) поновлюється на посаді через суд. Вперше це відбулося 2014-го.

Фото – Суспільне.Чернігів

MARKET_ADS_VAL_UA




Comments

    No results found.