Цього тижня Буковина може увійти до “червоної” зони

В Україні розпочався новий спалах COVID-19, а темпи зростання добових госпіталізацій вийшли на максимум 2021 року.

Вже цього тижня Чернівецька область може увійти до “червоного” рівня епідемічної небезпеки, де найбільш критична ситуація із захворюваністю.

"Рівень госпіталізацій вже наблизився до граничного у 60 осіб на 100 тисяч населення і зараз складає 59. Зайнятість “ковідних” ліжок складає 64% при граничному рівні у 65%. Вихід за граничні значення одночасно для обох вказаних показників протягом трьох днів поспіль дає підстави для переходу регіону у “червону” зону епідемічної небезпеки", - каже Юрій Ганиченко.

У Київській школі економіки радять вже зараз збільшувати забезпеченість “ковідними” ліжками на 30-50%.

У зоні ризику також опинилася Житомирська, Луганська, Львівська та Харківська області. Зокрема, у Луганській області на 80% тиждень до тижня зростає рівень госпіталізацій.

Серед західних областей найбільш критичну ситуацію показує Львівська область, да за збереження поточної динаміки перехід до “червоної” зони епідемічної небезпеки може відбутися упродовж двох-трьох тижнів.

Наразі найбільш схожими до України темпами зростає Румунія, де спалах розпочався кількома тижнями раніше. Кількість нових випадків там зростає більше як на 70% за тиждень, а країна встигла вийти на третє місце за рівнем захворюваності в Європі.




Comments

    No results found.