Патронаж новонароджених. На Донеччині навчають медсестер, які відвідуватимуть сім’ї з дітьми

У Краматорську розпочали навчання патронажних медичних сестер, які відвідуватимуть сім’ї з дітьми до 3-х років. Триватиме він 10 днів. Медпрацівників вчитимуть оглядати немовлят, надавати батькам інформацію щодо грудного вигодовування та догляду за дитиною. Про це Суспільному повідомила тренерка проєкту Олена Близнюк.

Як правильно організувати та здійснити візит до сім’ї з немовлям патронажних сестер навчають на тренінгу за проєктом ЮНІСЕФ. Після проходження тренінгу усі медсестри матимуть сумку з усім, що може знадобитися для огляду дітей вдома.

"Кожна патронажна медична сестра може надати консультацію по будь-якій темі. Чи це грудне вигодовування, чи це розвиток дитини", — розповіла Суспільному патронажна медсестра Олеся Ільченко.

Також на тренінгах медпрацівників навчатимуть спілкуватися з батьками та будувати довірливі відносини. Візит патронажної сестри може тривати до 2-х годин.

"Медсестри будуть стикатися з різними родинами, будуть стикатися з простими випадками й не дуже простими випадками. І медсестра повинна бути до них готова, повинна вміти розмовляти в різних ситуаціях, вміти чути, вміти доносити ту інформацію яку вона знає", — розповіла Олена Близнюк.

Наразі на Донеччині це єдиний тренінгово-ресурсний центр з підготовки сімейних лікарів і медичних сестер. Працює він на базі Центру первинної медико-санітарної допомоги №1, за гроші ЮНІСЕФ. Патронажних медсестер тут готують для п’яти міст Донеччини.

Що відомо

Перші візити патронажні медсестри розпочнуть відразу після закінчення курсу навчання за 10 днів. Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber




Comments

    No results found.