«Жовта» зона: як працюватимуть освітні заклади й скільки вчителів вакциновано

Школа № 75. Зараз учні шостого класу на уроці української мови. Займаються безпосередньо у навчальному закладі. Під час запровадження у місті “жовтої” зони, вони продовжать ходити до школи, адже наразі майже 83 відсотки працівників вже вакцинувалися проти Ковід-19. Серед них і вчителька української мови та літератури Людмила Корчева. Каже, щеплення зробила ще в липні. Адже розуміє, що лише так можна убезпечитись від ускладнень перебігу хвороби.

Загалом у цьому закладі 76 працівників. 50 із них – педагоги. У школі розповідають, розпочали вакцинуватися ще влітку. Тож зараз 63 особи вже щеплені.

Про те, що ця школа зможе працювати офлайн і в “жовтій” зоні свідчить спецільна наліпка. Щоправда, у Запоріжжі чимало закладів, які ще не подолали 80%-й бар’єр з вакцинації. Як, наприклад, садочок “Пізнайко”, що в Заводському районі. У цьому дошкільному навчальному закладі 29 працівників. 12 з них – педагоги. Із усього колективу щеплені поки лише семеро. Восьмеро перехворіли на Ковід-19.

Зараз у Запоріжжі нараховують 38 шкіл, де вакциновано понад 80% персоналу. Садочків із таким показником – 48, зазначають у міськдепартаменті освіти.

Для подолання 80%-го бар’єру не обов’язково увесь колектив має бути вакцинованим. Мають враховуватися й ті, хто протягом останніх півроку перехворів на коронавірус. Але засвідчувати це має довідка від лікаря.




Comments

    No results found.