Студентів ХДУ вчили запобіганню та протидії домаганням у громадських місцях

Вчора, 20 вересня у Науковій бібліотеці Херсонського державного університету відбулася інтерактивна лекція «Стріт-харасмент – запобігання, протидія та реагування». На зустріч запросили студентів спеціальності «Психологія», «Соціологія» та «Журналістика», аби ознайомити з діями, які зможуть припинити насилля у громадських місцях.

Наразі в Україні Фондом ООН запроваджується програма навчання та інформування з теми стріт-харасмент (домагання в громадських місцях) у вигляді інтерактивів зі зворотнім зв’язком.

Лектором заходу виступив провідний експерт Фонду ООН в галузі народонаселення в Україні Сергій Велигодський (Харків).

«Основні мандати нашої агенції – це питання демографічного розвитку, гендерної рівності, гендерного зумовленого насильства та підтримка розвитку молоді. Я запропонував Херсонській міській раді провести саме для студентів інтерактивний захід, де ми зможемо навчитися розпізнавати домагання у громадських місцях та вести активну позицію у різних ролях», – зазначив Сергій Велигодський.

У ході лекції студенти ХДУ ознайомилися з основними стратегіями дій свідків та жертв домагань у громадських місцях. Лектор на відеоприкладах продемонстрував виходи зі складених ситуацій. Молодь також мала можливість наводити власні сценарії протидії.

Лекція «Стріт-харасмент – запобігання, протидія та реагування» завершилася практичною частиною інтерактиву та анкетуванням учасників.

Пресцентр ХДУ




Comments

    No results found.