Свято в умовах навчань: 35 окрема бригада морпіхів відзначила своє 3-річчя на полігоні Херсонщини

35-тій окремій бригаді морської піхоти – 3 роки. Нині піхотинці проходять навчання на Олешківському полігоні. За декілька місяців військова частина вирушить в зону ООС.

Третю річницю створення бригади морської піхоти особовий склад відзначає на полігоні. Попри свято, навчання тривають. Офіцер-психолог Роман Гречаник показує намет, де два з половиною місяці живуть бійці.

Тепло, зручні ліжка, смачні обіди, що ще треба для комфортного проживання, говорить Роман.

"Умови у нас суворі, але морпіхам немає на що скаржитися, військова романтика", - каже Роман Гречаник.

Морським піхотинцем 23 річний хлопець став одразу після закінчення інституту. У бригаді рік.

"Підготовка, я вважаю, на достатньому рівні. Позитивні моменти – це згуртований колектив, молодий колектив, який дає змогу розвиватися і рухатися батальйону. Недоліків, як і в кожній частині, немає. У нас служба проходить із задоволенням", - говорить Гречаник.

Із самого початку створення служить у бригаді Юлія Відоліс. Починала з командирки взводу плавальних інженерних машин у 137 окремому батальйоні. Нині - начальниця стройової частини відділення персоналу штабу.

Тут познайомилася з майбутнім чоловіком.

"Я з самого зародження цієї бригади. Бачила, як вона створювалася, як приходили нові люди. Бачила, як ішли ці люди на підвищення. Багато що змінилося, бригада зміцніла. Бригада виконує свої завдання. У нас дві ротації", - каже Юлія Відоліс.

На імпровізованому плацу вишикувався майже весь особовий склад 35 окремої бригади морської піхоти. Приймають вітання від херсонських волонтерів та влади.

"Окрема бригада була створена 2018 року тому, що треба було зміцнювати кордони. Треба була допомога нашим побратимам. Створювали її з нуля. У нас багато побратимів – це переселенці з Криму, які не залишилися на боці ворога. А стали пліч-о-пліч з нами на захист нашої країни", - каже молодший лейтенант Олег Зубаха.

На свято завітав вінницький бард Олександр Клец. Під гітару він виконав власні пісні, які написав в АТО.

"Є одна пісня про війну, але вона більше про побажання миру, означає, що у наших військових немає втрат. А інші про кохання, бо за що ми боримося? Ми боримося, щоб перемогла любов, правда", - каже співак Олександр Клец.

За кілька днів 35 окрема бригада морської піхоти вирушить в зону ООС.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон




Comments

    No results found.