Зливова каналізація Миколаєва. Хто відповідає за стан системи

У поверхневі води річок Південний Буг та Інгул виходять 12 випусків зливової каналізації, які на балансі Комунального підприємства Миколаївської міської ради "Експлуатаційного лінійного управління автодоріг" (КП "ЕЛУ автодоріг").

Про це йдеться у відповіді Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради на запит кореспондентів Суспільного.

Система каналізації в Миколаєві розподільна. КП "Миколаївводоканал" експлуатує побутову каналізацію, а КП "ЕЛУ автодоріг" опікується зливовою. Тому зливова каналізація не підключена до очисних споруд каналізації КП "Миколаївводоканал" і не значиться на балансі підприємства.

Зливові стоки з вулиць Лягіна, Пушкінської, Конопатної, Гричишникова, 3-ї Воєнної, 5-ї Воєнної, Теслярської, Майстрерської, Малиновського, 6-ї Військової, 1-ї Госпітальної, потрапляють до річки Інгул.

З вулиць Галини Петрової, Громадянської, Нікольської, Варварівського спуску зливові стоки прямують до річки Південний Буг біля річкового вокзалу.

З вулиць Громадянської, Кузнецької, Богородичної потрапляють до випуску на території Миколаївського морського торговельного порту у Південний Буг.

З провулка Суднобудівників до зливового колектора Чорноморського суднобудівного заводу у Південний Буг.

З вулиці Білої та Озерної у Південний Буг.

У мікрорайоні Варварівка по вулиці Почтова до Південного Бугу.

Контроль за дотриманням вимог законодавства про охорону, раціональне використання вод та відтворення водних ресурсів на території Миколаївської області здійснює Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

Що відомоВідповідно до статті 60 Кодексу України про адміністративні порушення за введення в експлуатацію підприємств, комунальних та інших об'єктів без споруд і пристроїв, що запобігають забрудненню і засміченню вод або їх шкідливому діянню тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від п'яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 85 грн до 136 грн — ред.).

Читайте нас у Telegram, Viber та Instagram




Comments

    No results found.