Глава Нацполіції про чоловіка, який із бойовою гранатою прийшов до Кабміну: Це ветеран АТО, який був двічі поранений

Глава Національної поліції Ігор Клименко розповів про чоловіка, який 4 серпня із бойовою гранатою прийшов до Кабінету міністрів: це ветеран АТО, який був двічі поранений і мав черепно-мозкову травму.Про це Клименко розповів під час спілкування із журналістами після інциденту. «Провели спецоперацію по знешкодженню громадянина. Він виступатиме як підозрюваний. Ситуація нестандартна, оскільки це був учасник АТО, який пройшов горнило бойових дій, був двічі поранений, у тому числі й мав черепно-мозкову травму. Скоїв цей злочин, бо такі склалися у нього життєві події», — розповів Клименко.Глава Нацполіції зазначив, що у ветерана в руках була бойова граната РГН, яка могла нашкодити людям і будівлі. Клименко додав, що перемовини з чоловіком вів його друг, волонтер та депутат Бучанської міськради Василь Олексюк.

Військовому загрожує покарання до 15-ти років позбавлення волі. Провадження відкрили за чотирма статтями: про захоплення заручників, захоплення державних будівель, погроза щодо працівника правоохоронного органу та незаконне поводження зі зброєю.

4 серпня близько 10:00 до будівлі уряду зайшов невідомий чоловік. Він витягнув із кишені гранату і погрожував підірвати. З чоловіком спершу розмовляла поліція, а потім він здався — його вивели з будівлі Кабміну.




Comments

    No results found.