На Рівненщині викрили цех із виготовлення фальсифікованого алкоголю (ФОТО)

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, в межах кримінального провадження за фактом незаконного придбання, зберігання і транспортування з метою збуту, а також безпосередньо збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв з підробленими марками акцизного податку слідчі СУ ГУ ДФС провели вісім санкціонованих обшуків на території Рівного та в одному з населених пунктів колишнього Березнівського району.

Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

За даними слідства протиправний бізнес організували троє чоловіків, один з яких рівнянин, а інші двоє – жителі Рівненського (колишнього Березнівського) району. Один з них, будучи зареєстрованим підприємцем, але не маючи ліцензії на реалізацію алкоголю, займався виготовленням, зберіганням, транспортуванням та збутом спирту та алкогольних напоїв з підробленими марками акцизного податку. Слідчі провели у чоловіка оперативну закупку алкоголю, який, згідно з висновками експерта, не відповідає вимогам.

Обшуки проведені за місцями проживання фігурантів провадження, у їх транспортних засобах та в одному з гаражних кооперативів Рівного, де був облаштований цех із виготовлення алкогольних напоїв. В ході слідчих дій виявлено та вилучено майже 5,5 тонн спирту, спиртосуміші та коньяку в пластикових бочках, каністрах та в пляшках відомих марок. Жодних документів та товар чоловіки не надали. Орієнтовна вартість алкоголю – 1,5 мільйона гривень. Рішенням суду на це майно накладено арешт. Санкція статтей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.




Comments

    No results found.