Голова МВС прокоментував захоплення Кабміну

У чоловіка, який увірвався в будівлю Кабміну і погрожував її підірвати, в руках була бойова граната. Його затримали і відправлять на психіатричну експертизу.

Про це у Facebook написав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, повідомляє Depo.Київ.

За його словами, слідство встановить, що саме спонукало ветерана війни з Росією, сапера за спеціальністю, взяти в руки гранату та піти до будівлі уряду.

"Правопорушник, який сьогодні намагався вдертися з гранатою до будівлі КМУ, здався поліції після перемовин зі своїм товаришем. Він затриманий. Надалі з ним будуть проведені слідчі дії, в тому числі призначено психіатричну експертизу. Ніхто не має права порушувати Закон, навіть якщо він є ветераном та захисником України. Граната в його руках була бойовою. У випадку підриву могли загинути і травмуватися люди", – написав міністр.

Нагадаємо, що чоловік з гранатою прийшов до будівлі Кабінету міністрів і загрожував її підірвати. Він заявив, що він колишній сапер і граната у його руках бойова. При цьому він пускав чоловіків у будівлю, а жінок просить не заходити. Чоловік виявився ветераном АТО та інвалідом війни.

За фактом спроби захоплення урядової будівлі відкриють кримінальне провадження за чотирма статтями. Одна з них – ст. 147 ККУ (захоплення заручників). Санкція цієї статті передбачає до 15 років ув'язнення.




Comments

    No results found.