Ізраїль вимагає від України карантину незалежно від статусу вакцинації

Список нових країн, з яких навіть вакциновані мандрівники повинні піддаватися карантину, включаючи Україну, США і Грецію, був схвалений комітетом Кнесету у вівторок на тлі побоювань, що мандрівники можуть привезти нові варіанти вірусу.

Нові обмеження вступлять в силу в наступну середу, 11 серпня, оскільки Ізраїль щосили намагається стримати різке зростання нових випадків COVID-19. У понеділок в Ізраїлі було підтверджено 3818 нових випадків COVID-19, при цьому показник позитивних результатів тестів склав 3,79 відсотка. В даний час в країні зареєстровано 22 375 активних хворих, 420 з них госпіталізовані. У важкому стані перебуває 221 пацієнт, 46 з них знаходяться на ШВЛ.

Прагнучи зупинити приплив хворих з-за кордону, Комітет Кнесету з праці, охорони здоров’я і соціального забезпечення схвалив запит Міністерства охорони здоров’я про додавання ще 18 країн в список пунктів призначення, з яких репатріантам, в тому числі вакцинованим, необхідний семиденний домашній карантин після двох негативних тестів.

Нові доповнення: США, Німеччина, Франція, Греція, Єгипет (включаючи Синайський півострів),

Україна, Італія, Ісландія, Есватіні (колишній Свазіленд), Ботсвана, Болгарія, Нідерланди, Танзанія, Малаві, Чехія, Куба, Руанда і Туніс.

Країни, вже включені в список: ОАЕ, М’янма, Гватемала, Гондурас, Зімбабве, Намібія, Колумбія, Фіджі, Монголія і Камбоджа.

Коста-Ріка, Сейшельські острови, Замбія, Парагвай, Уганда, Ліберія, Панама і Кенія будуть вилучені зі списку з неділі, а 18 нових країн офіційно увійдуть до списку в наступну середу.

Ті ж правила карантину застосовуються до ізраїльтян, які повертаються додому з країн, які ізраїльтянам заборонено відвідувати: Іспанії, Аргентини, Бразилії, Південної Африки, Індії, Мексики, Росії, Білорусі, Узбекистану, Киргизстану, Кіпру, Туреччини, Грузії та Великобританії. Повертаються особи, які покинули Ізраїль після вступу в силу заборони, також повинні заплатити штраф у розмірі 5000 шекелів (1500 доларів США).

В цілому, 42 країни входять в список тих, з яких репатріанти повинні знаходитися в карантині протягом семи днів з двома негативними тестами ПЛР – або 14 днів без нього.

Джерело: timesofisrael.com




Comments

    No results found.