YouTube запускає виплати до 10 тисяч доларів на місяць за найефективніші Shorts

У ході, натхненному успіхом платіжної програми для творців Snapchat "Spotlight", сьогодні YouTube оголосив про запуск свого нового фонду Shorts, який передбачає, що додаток буде виплачувати до 10 тисяч доларів на місяць окремим авторам на основі продуктивності Shorts.

Як пояснює YouTube: "Щомісяця ми будемо звертатися до тисяч авторів, які мають право вимагати виплати з Фонду шорт - творці можуть заробляти від 100 до 10000 доларів США на основі перегляду та залучення своїх шортів. Фонд шортів - це перший крок у нашій подорожі. розробити модель монетизації для Shorts на YouTube і не обмежуватися лише авторами в YPP – брати участь може будь -який автор, який відповідає нашим критеріям відповідності".

Фінансування буде надходити з більш широкого Фонду Shorts YouTube у розмірі 100 мільйонів доларів, який він оголосив ще в травні, і забезпечить прямий шлях до монетизації для творців короткометражних відео, які не можуть монетизувати свої зусилля з реклами на цьому етапі.

Як зазначалося, пряма оплата за короткі відеоролики стала великим переможцем для власного клону Snapchat TikTok Spotlight,

який спочатку бачив, що додаток виплачував 1 мільйон доларів на день за найпопулярніші кліпи Spotlight. Це допомогло Spotlight швидко піднятися до 125 мільйонів активних користувачів і дозволило різним творцям заробляти великі гроші на своїх кліпах.

З тих пір Snap скорочує свої платежі, оскільки він прагне створити більш самостійну екосистему для цього варіанту, але цей процес створив своєрідну основу для власного захоплення YouTube. Зростання вартості програми та зростаюче розчарування творців виплатами також можуть вказувати на те, чому YouTube починає з набагато меншими сумами виплат, хоча 10 тисяч доларів на місяць все одно буде достатньо, щоб викликати значний інтерес творців (і, зрештою, з набагато більшим користувачі, в результаті YouTube все одно може виплатити великі долари).

Чи допоможе це зробити Shorts справжнім конкурентом TikTok та потенційно уповільнити його імпульс, а також зберегти як користувачів, так і творців у більшій мірі з YouTube для відеовмісту?

YouTube, безумовно, хоче дізнатися. За даними YouTube, шорти вже досягають 15 мільярдів щоденних переглядів - порівняно з 6,

5 мільярдів у квітні - і оскільки тепер шорти доступні у всіх регіонах (у бета -режимі ), ви можете зрозуміти, чому це було б бичачим щодо його потенціалу успіху.

І, крім того, YouTube насправді стверджує, що саме він, а не TikTok, зародив тенденцію короткометражного відео.

Цього тижня в інтерв'ю The Verge головний директор з продуктів YouTube Ніл Мохан зазначив, що: "Я б дав вам деяке уявлення про те, як з’явилися , насправді повертається назад на 15 років до самого першого відео, завантаженого на YouTube, яке зараз є свого роду канонічним, відомим відео: "Я в зоопарку.” Це було 18-секундне відео, яке було завантажене в зоопарк Сан-Дієго, і це стало початком YouTube ".

Правильно. Тож не TikTok несподівано набрав масових позицій на всіх ключових ринках і не пішов на шлях до мільярда користувачів швидше, ніж будь-який інший додаток в історії. Генеза коротких шортів та короткометражних відеороликів загалом прийшла з самого YouTube.

Я маю на увазі, я думаю, ви можете сказати собі все, що завгодно - але факт залишається фактом, що TikTok все ще є найбільш завантаженою програмою на даний момент,

і це було протягом останніх 18 місяців, і це становить пряму загрозу для використання як YouTube, так і Facebook, які залежать від залучення відео для зростання енергії.

Ось чому YouTube робить такий великий поштовх до шортів. І хоча ми прагнемо популяризувати ці статистичні дані про "мільярди переглядів", важливо відзначити і те, як вони з'явилися, оскільки YouTube підраховує всі перегляди короткого вмісту у своєму додатку, а не лише ті, які надходять із програвача Shorts, його вертикальна подача кліпів, схожа на TikTok, яка більше відповідає вимогам поведінки споживачів відео.

Ось де TikTok дійсно виграє, і YouTube потрібно вирішити це питання. Ось чому він запускає цей новий фонд для творців, сподіваючись, що він зможе переманити провідних творців від TikTok та інших додатків і перемогти його, як і Vine, надавши більше шляхів до монетизації та розширивши охоплення, щоб перетворити впливових осіб на платформу. на великих зірок.

Що може зробити YouTube. Це робиться неодноразово, і багато з найбільших молодих зірок Голлівуду зараз починають роботу в додатку.

TikTok поки що не встановив подібних шляхів – і якщо він не може запропонувати еквівалентне фінансування творців з часом, то врешті-решт він втратить частину своїх найкращих талантів у великих гравців.

Втратити забагато людей, а також їхню аудиторію, а TikTok все ще може відпасти. Саме на це YouTube і прагне – незалежно від того, хто, за її словами, розпочав короткоформатну зміну відео.

Чи буде пряме фінансування від авторів завдати серйозного удару TikTok – або взагалі будь -якого удару, який може уповільнити прогрес програми? Ми збираємося це з'ясувати протягом найближчих місяців.

Джерело: Social Media Today

@proidei.com Курси 🔥 Google Analytics Academy 💪🏻 ##маркетинг ##proідеї ##аналитика ##лайфхак ##освітадлямаркетологів ##самообразование ##секретымаркетологов ##smm ♬ оригінальний звук - proidei.com




Comments

    No results found.