Голови херсонських ОСББ звинувачують міську владу у провокуванні конфліктів з мешканцями будинків

Про це повідомляє Depo.Херсон з посиланням на Новий день.

Під час конференції, у якій взяли участь керівники ОСББ Херсона, йшлося про те, що міська влада "забула" про обіцянку підтримувати ОСББ, яка була дана, коли об’єднанням співвласників передавали будинку без ремонтів, які мали бути зроблені перед передачею згідно з вимогами законодавства.

Голови ОСББ казали про відсутність конструктивної роботи з міською владою протягом вже багатьох років. Казали, що дуже сподівалися на зміни на краще під час цієї каденції, але вчергове розчарувалися.

"Ми довго шукали співпраці з новою владою, зустрічалися із заступниками міського голови, ходили на засідання депутатських комісій. Шукали взаємодії, співпраці й добрих стосунків, а що отримали? Сформували новий склад Ради ОСББ при міськраді, а депутати з березня не спромоглися її затвердити", – каже Катерина Альохіна, голова ОСББ по вулицях Лавреньова,7 та Залаегерсег, 17-а.

Найбільш обурило голів ОСББ те, що міська влада пропонує вирішувати найболючішу проблему херсонських багатоквартирних будинків – ремонт ліфтів – таким чином:

40% витрат фінансують мешканці, 60% – бюджет. Голови ОСББ пропонували затвердити власний внесок мешканців у розмірі 5%.

"Програма, яку протягли на сесію депутати – вона мертва. По ній ОСББ працювати не зможуть. Взяти для прикладу наш будинок: там ремонту потребує дванадцять ліфтів. На кожен необхідно по сто тисяч гривень, у підсумку – 1,2 мільйони. Відповідно, сорок відсотків, або чотириста тисяч гривень повинні внести власники житла. А де вони візьмуть таку суму, якщо в них її просто немає? Брати позику? Так іще не віддали "теплі" кредити, взяті на утеплення фасадів, заміну дверей та вікон", – каже Тетяна Якименко, голова ОСББ "Велика сімка" (проспект 200 років Херсона,7).

Голови херсонських ОСББ також обурені тим, що представники міської влади, зокрема, міський голова Ігор Колихаєв, публічно звинувачують голів ОСББ у затягуванні з ремонтом ліфтів, тим самим провокуючи конфлікти керівництва об’єднань з мешканцями будинків, налаштовуючи останніх проти керівників ОСББ.

Нагадаємо, водоканал другого за значенням міста Херсонської області на межі банкрутства.




Comments

    No results found.