У Полтаві затвердили межі Прирічкового парку

Про це відомо з сесійного засідання міськради 18 червня.

Громадська активістка Олена Харченко розповіла, що громада ставить завдання впорядкувати та зберегти територію Прирічкового парку. Для цього встановили межі парку й зафіксували їх на кадастровій карті:

«Розумієте, це справа не одного дня. Ми на етапі, коли потрібен конструктив. Треба говорити з владою і забудовником, щоб розуміти їхні плани на орендовану ділянку, що поблизу землі, де збудують багатоповерхівки. І вони готові до цього діалогу, за умови, що їх почують».

Історія відносин Прирічкового парку і громадськості розпочалася з прибирання кілька років тому. У 2017 році обласна влада почала планувати будівництво Льодового палацу на місці зеленої зони.

Замість парку там мав з’явитися Льодовий палац з облаштованою прилеглою територією, де функціонували б ковзанка, секції хокею, фігурного катання тощо. Ініціатором цієї ідеї була Полтавська обласна громадська організація Федерація хокею Полтавської області, керівником якої був ексголова Полтавської ОДА Валерій Головко. Громадськість захистила прирічковий парк від забудови.

Серед перших кроків для облагородження парку виокремлювали:

визначення меж Прирічкового парку;виготовлення технічної документації для розчистки русла р. Ворскла;розчистка русла р. Ворскла;проведення конкурсу на розробку концепції розвитку прирічкового парку;розробка детального плану території;реалізація проекту.

У квітні біля Прирічкового парку влаштовували протести проти забудови біля парку.  Поблизу Прирічкового парку планують звести кілька багатоповерхівок. Полтавці збиралися на протест проти забудови біля зеленої зони.

Компанія-забудовник повідомляла, що готова до діалогу з жителями, які виходять на протест. Novos Developmet писав, що вони теж підтримують визначення меж парку, розробку комплексної концепції, облаштування благоустрою території та створення набережної річки Ворскла.




Comments

    No results found.