Кращим лікарям Кіровоградщини вручили «медичний оскар»

В обласному центрі вручили відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» вчора, 16 червня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, нагороду в номінації «Найкращий лікар» отримав дитячий лікар-анестезіолог КНП «Обласна клінічна дитяча лікарня КОР» Тарас Спиридонов. У номінації «Найкращий медичний працівник» перемогла сестра медична КНП «Обласна клінічна дитяча лікарня КОР» Тетяна Федоренко.

Нагороду в номінації «Новатор охорони здоров’я» отримав головний лікар Маловисківської ЦРЛ Костянтин Чупрій.  Перемогу в номінації «Найкращий управлінець в галузі охорони здоров’я» здобула головний лікар КНП «ЦПМСД Онуфріївської районної ради» Людмила Голобець.

Переможцем  номінації «Взірець служіння суспільству» завоював головний лікар КНП «Добровеличківська лікарня» Петро Гинькут.

У номінації «Найкращий колектив закладу охорони здоров’я» переможцем стало  КНП «Добровеличківська лікарня».

Довідково:

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» має тривалу історію. У 2009 р. міністерство охорони здоров’я запровадило в Україні заохочувальну відзнаку «Хрест Пантелеймона Цілителя», яка вручалася тим, хто має видатні особисті заслуги та сприяє розвитку галузі охорони здоров’я та медичної науки, в благодійній, гуманістичній та громадській діяльності, а також за інші здобутки на ниві охорони фізичного та духовного здоров’я населення. Відзнака була погоджена та благословенна Предстоятелями трьох найбільших християнських Церков України.

З часу заснування Відзнаки було нагороджено більше двадцяти видатних вчених, лікарів, громадських та благодійних діячів, представниківідуховенства, серед яких такі визначні особистості, як М.М.Амосов (посмертно), О.О.Шалімов (посмертно), О.М.Лук’янова, Ю.І.Кундієв, Л.А.Пиріг, В.Ю.Мартинюк та ін.




Comments

    No results found.