Кінна терапія: в Чернігові в районі міськсаду діє іподром для найменших (Відео)

«Я з цими кіньми вже 22 роки. Це більше не бізнес, не хобі, це – моя родина», – Наталія Фурнікова, власниця кінного клубу «Казка».

Кінний клуб «Казка», що по вулиці Савчука в районі Валу, це такий собі оазис живої природи в центральній частині Чернігова, а окрасою такого райського куточка є ці символи енергії та сили.

Спершу для Наталії Фурнікової, бібліотекаря за фахом, це було просто хобі, але оскільки тварин треба утримувати, жінка організувала маленький бізнес. Катає на конях дітей.

«Все одно їх треба годувати, треба працювати, заробляти. І от ми займаємося… переважно катаємо дітей від двох років плюс ще займаємося іпотерапією», – Наталія Фурнікова, власниця кінного клубу «Казка».

Іпотерапія – це лікування спілкуванням із кіньми. Так лікують переважно дітей із такими захворюваннями, як ДЦП, аутизм, синдром Дауна.

«Дитина, яка має проблеми зі здоров’ям, приходить до коня. Садимо верхи, бажано без сідла. Лікує спілкування з конем, лікує. Температура тіла. Спілкування з будь-якою твариною впливає дуже позитивно на дитину», –  Наталія Фурнікова, власниця кінного клубу «Казка».

Проходити лікувальну терапію бажано 2-3 рази на тиждень. Одне заняття тривалістю пів години. За словами Наталії, всі коні в клубі у віці.

«У нас найстарша конячка – Помпея, їй 31 рік», – Наталія Фурнікова, власниця кінного клубу «Казка».

Деяких із них свого часу віддавали з різних куточків України. В хороші руки.

«Коні в нас усі спокійні, всі дуже добрі. Ось навіть Клеопатра, вона в нас менше року живе, але дуже добра, діти її люблять. Від двох років діти катаються і не бояться», – Наталія Фурнікова, власниця кінного клубу «Казка».

Родина пані Наталії та люди, які працюють у клубі, буквально душею прикипіли до цих тварин.

«Я живу з цими кіньми. Виросла на них», – Ліза.

«Перебування з кіньми дає якийсь спокій. Приємно проводити з ними час», –  Світлана, працює в кінному клубі.  «Я з кіньми вже спілкуюся дуже давно. Мене тягне до коней, бо вони такі емоційні. Відчувають людину, так само, як людина повинна відчувати самого коня», – Вікторія, працює в кінному клубі.

«Тому що вони. Красиві», – Давид.

Загалом у «Казці» є коні різних порід. Це вестфальська, російський і орловський рисаки, українська верхова.

Журналіст – Олег Дешура

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv




Comments

    No results found.