У Тернополі відкрили симуляційні кімнати для навчання сімейних лікарів

У Тернопільському національному медичному університеті відкрили лабораторію клінічних навичок для сімейних лікарів і медсестер. На створення такого стимуляційного кабінету було використано майже 3 млн грн.

Відтак лабораторії клінічних навичок у Тернопільському медуніверситеті складаються з трьох кімнат, а саме: з кімнати для відпрацювання медичних навичок, котра оснащена камерами, мікрофонами, медичним обладнанням і симуляторами рук, ніг, сідниць, які можуть бути підключені до комп’ютера; кімнати, звідки інструктор і викладач дає інструкції; кімнати, де студенти з викладачем переглядають записане відео щодо виконання маніпуляції.

«У рамках проєкту інвестиції ідуть не тільки в ремонт, закупівлю новітніх манекенів та комп’ютерів. Наша першочергова задача – підсилити та покращити якість медичної освіти в Україні, а це неможливо без інвестицій у покращення навичок викладачів, IT, ресурси, знання англійської мови. Це те, що формує якісний освітній процес у медичних ЗВО України. Облаштування таких лабораторій клінічних навичок - це лише одна з фаз реалізації проєкту. Наступний крок – це спільне обговорення пріоритетних напрямків розвитку університету», – зазначила керівниця проєктного офісу Тетяна Степурко.

Додамо, що в рамках проєкту «Розвиток медичної освіти» в Україні уже відкрито шість симуляційних центрів України. Лабораторії клінічних навичок для лікарів загальної практики також будуть відкриті у Рівненській медичній академії, Буковинському державному медичному університеті (Чернівці), Житомирському медичному інституті, Харківському національному медичному університеті та Львівській медичній академії імені Андрея Крупинського.




Comments

    No results found.