Чернігівщина: Запрацювали дві нові амбулаторії

Нові медзаклади побудовано в Парафіївці та Тростянці, який також входить до Парафіївської об'єднаної територіальної громади. У центральному селищі громади амбулаторія розрахована для роботи чотирьох лікарів, які обслуговуватимуть майже чотири тисячі мешканців семи сіл. Тут є сучасне діагностичне обладнання, в розпорядженні медиків буде й автомобіль. До будівництва закладу доклалася і громада -- 800 тисяч є її внеском у загальну вартість будівництва, що сягає 8 мільйонів гривень.

У Тростянці працюватимуть два лікарі, відповідно, і амбулаторія менша -- вона обслуговуватиме півтори тисячі осіб з трьох сіл. Вартість будівництва становила 5,2 мільйона гривень.

Анна Коваленко повідомила, що загалом в області заплановано відкрити 19 амбулаторій загальної практики сімейної медицини. По дванадцяти з них роботи практично завершено, а у Грем'ячі, Киїнці, Стольному, Хоробичах і Халявині -- будівництво на завершальній стадії. Також в області втілюються проекти розбудови дев'яти приймальних відділень опорних закладів охорони здоров'я в госпітальних округах, а шість відділень уже модернізовано.

Василь ЧЕПУРНИЙ.

Фото прес-служби Чернігівської ОДА.




Comments

    No results found.