Cruise оголосила про початок виробництва автономних електричних шатлів без керма і педалей

15 червня американська компанія Cruise – підрозділ General Motors (GM) з виробництва безпілотних автомобілів — оголосила про початок передсерійного випуску автономних електричних шатлів Origin без керма і педалей.

Cruise – один з найвидніших розробників безпілотних автомобілів. GM сформувала підрозділ Cruise на базі однойменної компанії, купленої концерном в 2016 році за $1 млрд. На відміну від більшості інших компаній, що використовують модернізовані версії традиційних автомобілів, Cruise обрала інший підхід — вона розвиває концепцію футуристичних автономних пасажирських шатлів без керма, педалей і водійського місця.

Ще на початку 2020 року Cruise представила перший такий шаттл Cruise Origin — з симетричним кузовом, великими розсувними бічними дверима і двома довгими сидіннями навпроти один одного, розрахованими на чотири-шість пасажирів. І ось зараз Cruise, схоже, готова зробити ще один крок до запуску комерційної служби безпілотних таксі, хоча спочатку вона повинна була запрацювати ще в 2019 році (нова дата поки що не була оголошена).

Передсерійне виробництво Origin запущено у виробничому центрі General Motors в американському штаті Мічиган.

З червня по серпень інженери Cruise розраховують зібрати близько сотні машин, а потім розпочати тести. Не так давно компанія отримала дозвіл на перевезення пасажирів без страхуючого водія в салоні. Але поки що він діє тільки для спеціально підготовлених Chevrolet Bolt. З іншого боку, в Origin використовується аналогічне ПЗ, тому, ймовірно, в осяжному майбутньому після проведення всіх необхідних перевірок шатли виїдуть на дороги загального використання.

У Cruise також розповіли про плани розгорнути повноцінне серійне виробництво Origin на заводі General Motors Factory Zero в Детройті на початку 2023 року. І відразу, йдеться в заяві, поширеній компанією, планується виробляти «десятки тисяч» машин. Але не уточнюється, за який період часу (місяць або рік?)

Одночасно Cruise повідомила про отримання ще п’яти мільярдів доларів інвестицій від General Motors – кошти спрямують на масштабування автопарку в найближчі роки.




Comments

    No results found.