Викрадення активістів Майдану: Олександра Волкова засудили до 9 років позбавлення волі

Про це повідомляє активіст Ігор Луценко.

За даними слідства, Волков на замовлення українського бізнесмена Олексія Чеботарьова організовував загони «тітушок» для протидії активістам Майдану, їхнього викрадення. Від них вони мали дізнатися про структуру протестного руху, його лідерів та джерела фінансування. Зокрема, за даними прокуратури, Волков організував та контролював викрадення та катування Ігоря Луценка та Юрія Вербицького у січні 2014 з Олександрівської лікарні. Їх вивезли до лісу, побили, а потім викинули у різних місцях лісосмуги. Луценко вдалося вижити, а Вербицький був без свідомості та помер від переохолодження. Сам Волков не визнає обвинувачення та переконує, що ні в яких злочинних справах не брав участь, ні про які злочинні плани інших людей не було відомо.

Одним з ключових свідків у справі щодо Волкова був Сергій Чемес — колишній охоронець та права рука Юрія Крисіна. 30 серпня 2018 року він уклав угоду зі слідством. Його засудили до 3 років і 3 місяців позбавлення волі за викрадення і катування Іваненка, а також вбивство журналіста В’ячеслава Веремія. Загалом за фактом викрадення Ігоря Луценка та вбивства Юрія Вербицького щодо шістьох людей справи в суді. Ще приблизно 10 людей — у розшуку, серед яких, за даними слідства, і лідер ОЗГ, бізнесмен Олексій Чеботарьов.

Що це за справаЗа даними слідства, 21 січня 2014 року орієнтовно о 04:00 невідомі у складі злочинної групи викрали активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького з Олександрівської клінічної лікарні Києва. Після цього потерпілих катували, а потім кинули в лісі. Зрештою Юрій Вербицький помер унаслідок отриманих травм і переохолодження. Ігор Луценко вижив.

Усі злочини, скоєні під час Революції Гідності, умовно об'єднані в одну велику «Справу Майдану», яка нараховує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують вбивство 97 людей (84 мітингувальників та 13 силовиків).




Comments

    No results found.