Три золоті медалі Кубка світу з дзюдо завоювали рівняни (ВІДЕО)

Паралімпійська збірна України з дзюдо виборола перше місце на кубку світу. Збірники привезли вісім медалей, чотири з яких – золоті. Всього до Туреччини поїхало 10 спортсменів, вісім з яких уродженці Рівненщини. Про перемоги наших дзюдоїстів розкаже Вадим Мороз. Михайло Романкевич тренер національної збірної з дзюдо серед спортсменів із вадами зору. Кістяк команди складають дзюдоїсти з Рівненщини. Зокрема на нещодавньому кубку світу у Туреччині вісім з десяти збірників – уродженці Рівненської області. Зокрема рівнянин Олександр Назаренко з кубка привіз золоту медаль у категорії до 90-ста кілограм. На шляху до нагороди здолав трьох спортсменів.

«Не сказати, щоб дуже важко, але і не легко, тому що проміжок часу великий був, карантин і ми не боролися більше року на таких змаганнях,» – каже Олександр Назаренко, дзюдоїст.

Рівнянка Анжела Гаврисюк теж виборола золото. Така нагорода для спортсменки перша у кар’єрі дзюдоїста. У цьому спорті жінка лише 7 місяців.

«Міжнародний старт все таки і для мене це великий крок. Ми до цих змагань готувалися і от такий мандраж був перед тим як виходила на татамі. Було звичайно що важко, але мені вдалося виграти. Я дуже рада, вдячна тренерам, які мене готували і тренували,» – каже Анжела Гаврисюк, дзюдоїстка.

Загалом українська збірна під керівництвом Михайла Романкевича зайняла перше командне місце. Дзюдоїсти вибороли вісім медалей, з них 4 золотих, дві срібних та дві бронзових. За нагороди змагалося спортсмени з 14-ти країн світу.

«Збірна команда України посіла загальнокомандне перше місце. В цьому посприяли рівненські спортсмени, які привезли три золоті, дві срібні і одну бронзову медаль. З пандемією маса питань по підготовці. Десь хтось захворів, десь хтось не в тій формі, тому треба працювати. Вийшло так, що ми вийшли на пік форми і досить успішно виступили на цих змаганнях,» – каже Михайло Романкевич, тренер національної паралімпійської збірної з дзюдо.

Попереду у збірників два етапи відбору на літні паралімпійські ігри. Це Гран-Прі в Баку та Гран-Слем в Англії. Старт самих паралімпійських змагань заплановано на 24 серпня у Токіо.

Шукайте нас 👇👇👇

Офіційний сайт

Соціальні мережі:

► Ми у Facebook

► Ми в Instagram

► Наш Telegram-канал




Comments

    No results found.