Запропонували притулок: Меркель, Макрон і Трамп підтримали Навального

Галерея

Світові лідери підтримали Навального / Reuters

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Берлін готовий надати всю необхідну медичну допомогу Голові Фонду боротьби з корупцією Олексію Навальному, який впав у кому після отруєння невідомими речовинами.

"Я сподіваюся, що він (Навальний – - прим. Ред.) швидко видужає, і якщо попросять, ми надамо йому медичну допомогу, в тому числі і в німецьких лікарнях. Але запит повинен виходити звідти», - цитує німецького лідера DW.

Бесіда відбулася на прес-конференції у Франції після зустрічі з президентом країни Еммануелем Макроном. Він також запропонував допомогу в лікуванні Навального.

«Ми готові надати будь-яку можливу допомогу - з точки зору здоров'я і з точки зору надання політичного притулку. Ми надзвичайно засмучені і стурбовані цією ситуацією», – зазначив Макрон.

Європейські лідери зажадали розслідування обставин отруєння політика.

Читати такожУ Навального розвинувся набряк мозку-ЗМІПрезидент США Дональд Трамп під час прес-конференції у Вашингтоні заявив, що Білий дім стежить за ситуацією.

Як повідомляє Reuters, офіційні особи США уважно вивчають ситуацію навколо події з Навальним. Однак Трамп не став давати ніяких додаткових коментарів про ситуацію.

Нагадаємо, Олексію Навальному стало дуже погано вранці 20 серпня в літаку під час перельоту з Москви до Томська. Літак екстрено сів в Омську, опозиціонер потрапив в реанімацію, підключений до апарату штучної вентиляції легенів і впав у кому.

РосЗМІ писали, що опозиціонер міг отруїтися галюциногенами. Агентство ТАСС з посиланням на джерело в правоохоронних органах писало, що Навальний МіГ 19 серпня сам щось випити або прийняти.

За словами прес-секретаря опозиціонера Кіри Ярмиш, інформація про те, що політик отруївся через те, щось випив або з'їв сам- " повна нісенітниця".




Comments

    No results found.