Під час пандемії у Каховській лікарні розгорається черговий скандал

Проводити розтин тіл померлих у Каховському районі, що на Херсонщині, нікому. Обидва патологоанатоми звільнились з центральної районної лікарні.

Про це кореспонденту «Нового дня» Олегу Батуріну повідомила голова районної ради Тетяна Тертична. Інформацію підтвердив один зі звільнених патологоанатомів, за сумісництвом завідувач Каховського відділення обласного Бюро судово-медичної експертизи Костянтин Ухов.

– Після нашого звільнення проводити розтин у лікарні нікому. В навколишніх районах через завантаженість їхніх патологоанатомів обслуговувати жителів Каховки і району теж не зможуть. Зупинені у нас і гістологічні дослідження, які дозволяють виявити наявність у людини онкологічних захворювань, – повідомив він.

Звільнення патологоанатомів шокувало медиків.

– Це дуже важливі фахівці. Їхня робота дуже специфічна, далеко не кожен може працювати на їхньому місці. Та й досвідчених спеціалістів такого напрямку в області мало, – на умовах анонімності розповів один із лікарів Каховської ЦРЛ.

За словами Костянтина Ухова, причин звільнення було декілька:

– Це повна відсутність діалогу з керівництвом лікарні. Відмова надати нам засоби індивідуального захисту, хоча ми неодноразово звертались з таким проханням до директорки Каховської ЦРЛ Олени Мазур. І незрозуміла ситуація з розподілом обов’язків в патологоанатомічному відділенні. Я кілька років поспіль просив надати нам наші функціональні обов’язки. Коли ж керівництво лікарні, нарешті, їх «народило», з’ясувалось, що в них нам прописали багато такого, що ми просто не здатні виконати. Тому ми були змушені звільнитись. Чесно кажучи, ми думали, що подані нами заяви на звільнення якось допоможуть вирішити конфлікт. Замість цього пішла подальша його ескалація, – пояснив Костянтин Ухов.

Водночас він запевнив, що відділення судово-медичної експертизи працюватиме в Каховці і надалі. Проте сфера його діяльності зовсім інша.

Як ми повідомляли, в Каховці могли закрити і це відділення. Однак завдяки нашій публікації вдалось оперативно вирішити проблему і подовжити йому договір оренди на приміщення Каховської ЦРЛ.

Від редакції Online Нова Каховка: трохи пізніше в соціальних мережах з'явився коментар директорки КНП «Каховська районна лікарня» Олени Мазур:

Сегодня расскажу об увольнении патологоанатомов, что как сенсацию распространили в ФБ.

Честно признаться, мне тяжело понять, что происходит в душе людей, которые во время эпидемии на первый план выдвигают врача именно этой специальности. Но очевидно, что-то черное и нехорошее…

Вся моя сущность и как врача, и как человека кричит, что ключевыми врачами в этой ситуации должны быть реаниматологи, инфекционисты, терапевты, работники скорой, наши сестрички, которые ухаживают за больными…

Но кому-то очень нужно связать меня, страх людей и патологоанатомов… Ну что ж, желания должны сбываться – я скажу почему был уволен патологоанатом Константин Ухов, почем он в первых рядах на баррикадах в войне со мной.

Потому что он зарабатывал на трупах. Да, звучит дико и страшно, но это правда. Одеть и выдать родственникам один труп – тысяча гривен. Нравится вам такой герой?

Наша команда перекрыла ему этот источник дохода, теперь эта работа оплачивается с бюджета больницы. Поэтому он написал заявление об увольнении – он больше не сможет зарабатывать на трупах, а значит и нет смысла работать. Он целую неделю в “условиях карантина” не являлся на работу пока не был уволен 23 апреля.

Я обещаю, ни один случай лжи не останется без ответа. У меня хватит сил и терпения объяснить и рассказать как лгут, почему лгут и кто лжет. Но чтобы не происходило, чтобы вам не рассказывали, знайте – наши врачи всегда с вами. Они всегда вас защитят.

Всего хорошего и до новых встреч!

P.S. А новый патологоанатом у нас будет. Уже завтра.




Comments

    No results found.