Telegram відклала випуск власної криптовалюти

В кінці березня Федеральний суд Південного округу штату Нью-Йорк прийняв рішення про заборону випуску криптовалюти Gram на блокчейн-платформі TON. У зв’язку з цим керівництво Telegram прийняло рішення про перенесення запуску токенов, а глава компанії Павло Дуров пообіцяв повернути інвесторам гроші — але з деякими умовами.

За даними видання “Ведомости” з посиланням на людей, близьких до Telegram, зараз запуск проекту відкладено на невизначений термін. Раніше Павло Дуров пообіцяв інвесторам повернення 72% вкладених коштів згідно з початковим договором. В якості альтернативи він запропонував їм можливість отримати 110% внесеної суми за умови, що виведена вона буде 30 квітня 2021 року. Джерело стверджує, що компанія продовжить діалог з органами влади, а якщо відповідного дозволу не будуть отримані, Telegram погасить борг, використовуючи виручку від продажу власного капіталу.

Спочатку криптовалюта Gram повинна була стати доступною інвесторам в жовтні 2019 року, але американський регулятор SEC подав до суду на платформу. Представники Комісії з цінних паперів і бірж США відзначили, що Telegram, свідомо знаючи, що Gram відноситься до категорії фінансових активів і цінних паперів, вирішила не реєструвати токени відповідно до американського законодавства.

Блокчейн-платформа TON позиціонувалася як глобальна екосистема з власною криптовалютою, яку можна використовувати для оплати різних товарів і послуг в якості альтернативи Bitcoin і Etherium. Загальна сума інвестицій в проект склала близько $1,7 мільярда.




Comments

    No results found.