Революційний продукт для футболістів: англійські клуби закуповують технологічні маски від COVID-19

Клуби англійської Прем'єр-ліги (АПЛ) починають закуповувати для футболістів революційні захисні маски, оскільки їм доведеться слідувати суворим гігієнічним правилам після поновлення сезону.

У рамках цих правил всі гравці та персонал під час тренувань повинні постійно носити шарф-снуд або захисну маску, щоб мінімізувати загроз зараження новим коронавірусом. Поновити заняття планують уже у травні.

За інформацією Daily Mail, 4 топ-команди ведуть переговори з дубайською компанією Altitude Mask щодо їхньої нової маски N95, яка була спеціально розроблена для захисту спортсменів від Covid-19.

За словами засновника Altitude Mask Сайф Рубі, деякі футболісти АПЛ і раніше використовували стандартні маски від Altitude для підвищення витривалості і тренування дихання.

“За останні три дні нас закидали запитами, в основному з Бундесліги і Прем'єр-ліги. Наш продукт був розісланий в шість або сім клубів Прем'єр-ліги за останні кілька днів”, - сказав Рубі в інтерв'ю Sky Sports.

Англійську Прем'єр-лігу було призупинено через поширення COVID-19 від 13 березня. АПЛ розгляне варіант із рестартом сезону у червні.

В АПЛ залишилося зіграти 9 турів. Турнірну таблицю очолює "Ліверпуль" з відривом від найближчого переслідувача у 25 очок. "Червоним" залишилося здобути 2 перемоги, щоб стати чемпіонами вперше від 1990 року.

Нагадаємо, УЄФА попросив асоціації надати плани з догравання сезону до 25 травня. Як альтернативу в організації готові схвалити різні скорочені формати завершення сезону: у вигляді плейоф або міні-турнірів.

Якщо чемпіонат доведеться завершити дочасно, учасників єврокубків наступного сезону визначатимуть за спортивним принципом, тобто за положенням в турнірній таблиці за підсумками кількості зіграних матчів. Також в УЄФА пояснили, кого не допустять до єврокубків-2020/21.

Наразі дочасно завершено два футбольні чемпіонати: нідерландську Ередивізію без визначення чемпіона та французьку Лігу 1. Чемпіоном Франції сезону-2019/20 став ПСЖ.




Comments

    No results found.