Мер Черкас заявив, що передумовою для ослаблення карантину в місті стали нерівні умови для підприємців

Мер Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що передумовою для пом'якшення з 1 травня карантинних обмежень у місті стали нерівні умови для підприємців.

"Це рішення виконкому (про пом'якшення карантинних обмежень з 1 травня - ІФ), і передумовою стали нерівні умови, затверджені постановою Кабінету Міністрів, коли одним підприємцям на одній групі дозволили працювати, а іншим - не дозволили", - сказав він в ефірі телеканалу "Україна 24" у п'ятницю.

Бондаренко впевнений, що міська влада не порушує правил карантину. "По-перше, ми не порушуємо правил карантину, а ми їх дещо послаблюємо. По-друге, ми привели Конституцію України в рівні умови для всіх підприємців. Зокрема, ми поставили в рівні умови невеликий будівельний магазин і великий будівельний гіпермаркет", - пояснив він.

"Тому що я не можу жителям міста пояснити, чому десятки, сотні людей, а то й тисячі перебувають у великому супермаркеті, але вони не можуть зайти в маленький будівельний магазин і купити фарбу. Я не можу пояснити, чому черкаською набережною люди можуть гуляти в засобах захисту, а парк, розташований поруч, вони не можуть відвідувати", - сказав міський голова Черкас.

При цьому він вважає, що різкого збільшення хворих COVID-19 після пом'якшення карантину не буде. "Я думаю, що не буде ніякого різкого збільшення кількості хворих, тому що в Черкаській області від початку року померло близько 3500 осіб: 1500 від інсульту, інфаркту, 700 від онкозахворювань, 38 самогубств, 24 - в ДТП, і, зрозуміло, супутні захворювання, і дев’ять - від коронавірусу", - сказав Бондаренко.

Крім того, мер Черкас стверджує, що ще до відкриття кримінального провадження за фактом ухвалення рішення виконкомом міськради про пом'якшення карантинних обмежень, були дзвінки з "погрозами кримінальних справ особисто мені як міському голові".

За словами Бондаренка, вже минув той час, коли законослухняні громадяни України боялися правоохоронних органів.

Як повідомлялося, виконком міськради Черкас дозволив відновити роботу з 1 травня:

- магазинам із продажу непродовольчих товарів, будівельних матеріалів, електроінструментів, електрообладнання, інших електротоварів, сантехніки, канцелярських товарів, квітів, книжкової продукції та меблів;

- майстерень з ремонту взуття, одягу, ремонту та встановлення вікон, дверей, воріт, огорож за індивідуальним замовленням, перукарень і салонів краси, салонів для надання послуг із догляду за домашніми тваринами, салонів ритуальних послуг, проектних організацій;

- ринків, ярмарків із продажу сільськогосподарської продукції та квітів;

- літніх майданчиків закладів ресторанного господарства.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом ухвалення виконкомом Черкаської міськради рішення про ослаблення карантинних обмежень у місті з 1 травня. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 325 Кримінального кодексу України (аорушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам і масовим отруєнням).

У свою чергу глава МВС Арсен Аваков написав у своєму мікроблозі у Twitter: "Пане міський голово Черкас, ви загралися! Припиніть ризикувати здоров'ям і життям людей заради політичних ігор! Реагування буде жорстким!"




Comments

    No results found.