Без температурного контролю та дистанції - як працює український ринок, який не закрився на карантин

У Києві оптовий ринок "Столичний" продовжував свою роботу попри запроваджений у країні та місті карантин, спрямований на боротьбу з коронавірусною інфекцією COVID-19. Тепер він також відкритий і для роздрібних покупців. При цьому журналісти стверджують, що на торгових площах можна побачити чисельні відступи від екстрених санітарних норм.

Про це повідомляє Telegram-канал "Политика страны".

Як стверджують журналісти, на в'їзді до ринку можна побачити справжню чергу - автомобілю доведеться почекати хвилин 15, щоб потрапити на переповнену парковку. Якщо водіям ще роблять температурний скринінг, то пасажирам вже ні. Тих хто йде на ринок пішки, взагалі ніхто не перевіряє.

Раніше на "Столичному" під час карантину був лише оптовий та дрібнооптовий продаж товарів. Однак "Столичний" вже з 1 травня запрацював на повну потужність.

Хоча всередині павільйону місця багато, все ж можна побачити скупчення людей. Рекомендованої дистанції у 1,5 метра практично ніхто не дотримується, хоча на підлозі й можна побачити спеціальну розмітку.

Також зазначається, що плівкою накриті лише ті продукти, які знаходяться у безпосередній близькості до покупців.

Однак журналісти також стверджують, що продавці справді користуються медичними масками та рукавичками, на деяких можна побачити навіть захисні окуляри.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Києві можуть відкрити ринки, але є нюанс - на українців чекають жорсткі правила на базарах.

Як повідомляв портал Знай.ua, Ринки після відкриття можуть закрити за одну мить, у МОЗ озвучили умови.

Також Знай.ua писав, Суворі обмеження та вхід по одному, Ляшко назвав головні умови відкриття ринків.




Comments

    No results found.