Відкриття ринків - тільки початок: очільник МОЗ Степанов назвав точну дату послаблення карантину в Україні

Міністр охорони Здоров’я Максим Степанов під час брифінгу повідомив останню статистику захворюваності на коронавірус. Він заявив, що нинішня ситуація дозволяє планувати вихід України з карантину.

Вихід з карантину в Україні розпочнеться з 11 травня. Про це повідомив у п’ятницю, 1 травня, під час брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

За його словами, завдяки карантину Україна уникла пікової захворюваності на коронавірус, на відміну від інших країн Європи. Українці втомилися від карантину, однак різко або занадто рано послаблювати обмеження не можна, тому що це може призвести до нової хвилі захворюваності, - сказав Степанов.

Він нагадав, що на цьому тижні уряд дозволив відкрити майже 900 ринків по всій Україні за умови дотримання жорстких епідеміологічних норм адміністрацією, продавцями та відвідувачами ринку. “11 травня ми почнемо робити пом’якшення карантину”, - пообіцяв міністр.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я України Максим Степанов закликав українців не квапитися з ослабленням карантинних заходів. Він нагадав, що медики очікують на стрибок захворюваності на коронавірус в Україні у перших числах травня.

Також  ASPI news стало відомо, що прем’єр-міністр Росії захворів на Covid-19. Тепер у Кремлі перевіряють коло його контактів та чи не міг прем’єр заразити президента РФ Путіна.




Comments

    No results found.