Підробка закордонних паспортів – посадовець ДМС постане перед судом

Скеровано до суду обвинувальний акт відносно головного спеціаліста одного з районних відділів Державної міграційної служби в Тернопільській області. Посадовець обвинувачується у складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих документів та внесенні до офіційних документів неправдивих відомостей (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець ДМС, маючи доступ до робочої станції для оформлення та видачі документів, налагодив схему систематичного підроблення закордонних паспортів. Посадовець вносив неправдиві відомості в заяви-анкети на оформлення документів, що посвідчують особу, та видавав паспорти громадянина України для виїзду за кордон на імена сторонніх осіб.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Тернопільської області.

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді штрафу до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років




Comments

    No results found.