У Черкасах підприємці вийшли на центральну площу протестувати проти карантину

У Черкасах сьогодні, 1 травня, на площу вийшли місцеві підприємці, протестувати проти карантинних обмежень. Про це повідомляє місцеве видання «Прочерк».

Підприємці кажуть, що далі вже карантинити не можуть, бо потрапляють в боргову яму.

Так, Ірина Ткаченко є дрібним підприємцем і каже, що жодної допомоги від держави вона не отримуємо. «Те, що розказує уряд по телевізору – обман. Ті ж самі центрі зайнятості починають ганяти підприємців, змушують збирати довідки. У нас зараз немає жодної копійки, ми повні банкрути. У мене сфера діяльності – освітні послуги. І збитки вже порядка 30 тисяч. Я таку суму не заробляю за місяць. Не знаю, скільки тепер місяців працювати, щоб відновити все. А банки присилають сповіщення, дійде, що забиратимуть майно, квартири, машини», – скаржиться Ірина Ткаченко.

Всі, хто сьогодні прийшов протестувати на центральну площу Черкас схвалюють вчорашнє рішення місквиконкому, кажуть, тепер зможуть хоч трішки заробити, але бояться, щоб контролюючі інстанції не блокували роботу, адже обласна влада не схвалює рішення міської.

Як повідомлялося, у Черкасах виконавчий комітет послабив карантинні обмеження з 30 квітня і дозволив роботу перукарень, салонів краси, об’єктів спортивної інфраструктури, літніх майданчиків закладів ресторанного господарювання, магазинів з продажу непродовольчих товарів, електротоварів, меблів, книжкової продукції, ринків та ярмарків з продажу сільськогосподарської продукції та квітів, а також міських парків та скверів і розташованих на їхній території атракціонів.

Попри те, що рішення виконкому суперечить постанові Кабміну від 11 березня № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», виконавчий комітет відмовився його скасувати.

Міністр охорони здоров’я максим Степанов засудив зняття карнтинних обмежень у Черкасах.

Сьогодні ж, 1 травня, Нацполіція відкрила кримінальну справу на міську владу Черкас.

До відома, в Україні станом на ранок 1 травня лабораторно підтверджено 455 нових випадків коронавірусу, це менше на 85 людей, ніж було попередньої доби (540). Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Серед усіх, хто захворіли за останню добу 37 дітей – попередньої доби (45) та 91 медик – (87).

Минулої доби від коронавірусу в Україні одужали 175 - попередньої доби (135), померли 11 - (11).

Також за минулу добу у світі діагностували 86 037 випадків захворювання на коронавірус. Це на 9000 випадків більше ніж 29 квітня. Зокрема, у США 29 567, Росії, 7400 Франції 17 164, Туреччині 4801, Великій Британії 4617, Іспанії 4289 нових випадків захворювання на коронавірус. Станом на ранок 1 травня у світі зафіксовано 3 млн 256 тис. 846 хворих на Covid-19.




Comments

    No results found.