Дуже корисний: фахівці назвали продукт, який зміцнює імунітет

Вчені назвали екзотичний продукт, який дуже позитивно впливає на імунітет.

Про це інформує viversano.net.

Це тапіока – їжа тропічного походження, однак вона досить поширена у світі. Це харчовий крохмаль, який є похідним від бульб гіркого маніока, тропічної рослини. Однак процес отримання крохмалю складний. Проте його часто додають в раціон тих, хто страждає від коліту і запального захворювання кишечника.

Калорії і харчові властивості

Тапіока є досить калорійною їжею. Проте містить вітаміни, особливо В2, і мінерали, в тому числі кальцій, залізо, цинк, калій і фосфор.

Протизапальні властивості для травної системи

Через свою надзвичайну засвоюваність тапіока придатна для вживання тими, хто страждає шлунково-кишковими проблемами через хронічні захворювання, або дітьми під час відлучення від грудей. Вона також містить сапоніни – з’єднання, які допомагають заспокоїти запалення і сприяють виведенню сечової кислоти.

Зміцнює імунний захист

Залізо, цинк і вітаміни групи В, що містяться в тапіоці, дають їй здатність зміцнювати імунну систему завдяки антиоксидантним властивостям. Крім того, тапіока надає пребіотичну дію на кишкову бактеріальну флору, важливу складову імунної системи.

Висока енергетична цінність

З огляду на помітну присутність вуглеводів, тапіока є відмінною їжею, яка забезпечує організм енергією, уникаючи навіть вживання жирів. Вона особливо підходить для тих, хто займається спортом.

Допомагає серцево-судинній системі

Тапіока здатна регулювати кров’яний тиск завдяки вмісту в ній калію, важливої мінеральної солі, яка працює в синергії з натрієм і має судинорозширювальну дію. Крім того, завдяки вмісту в ній заліза вона підтримує функціонування еритроцитів, сприяючи хорошій циркуляції крові.

Підходить при целіакії

Тапіока не містить глютену, тому може вільно споживатися тими, хто хворіє на целіакію.

Корисна для кісткової системи

Тапіока захищає кістки і суглоби завдяки вмісту в ній кальцію і фосфору – двох мінералів, що складають основу кісткової тканини. Фосфор разом з кальцієм сприяє процесу ремінералізації кісток, фундаментального як під час росту, так і в похилому віці для боротьби з остеопорозом.

Як використовувати тапіоку на кухні

Тапіоку можна використовувати на кухні декількома способами. Вона, як правило, продається у вигляді борошна, щоб приготувати дитяче харчування. Її можна розчинити в гарячій воді, щоб отримати напіврідку кашу, яка добре підходить як дитині в період відлучення від грудей, так і літнім людям, які мають проблеми в жуванні або ковтанні. Також вона застосовується для приготування десертів або хлібобулочних виробів.

Крім того, тапіока буває у вигляді гранул або кульок, які при гідратації набувають гелеобразної консистенції та досить нейтрального смаку. Вони можуть додаватися в молоко, використовуватися для загущення супів і соусів, приготування пудингів або в якості замінника яєць.

Протипоказання

З огляду на високу калорійність, вона не рекомендується тим, хто хоче схуднути, за винятком невеликих кількостей і в супроводі білкової їжі. Якщо ви хочете з’їсти маніоку, необхідно переконатися, що це не “гіркий” сорт, що містить токсичні речовини.

Як писав “Вголос”, Ніколи цього не їжте, втратите сон і здоров’я: науковці назвали шкідливі продукти.




Comments

    No results found.