Схеми: У Києві попри карантин працюють бутік-ресторан та 5-зірковий готель, там помітили друга Авакова

У Києві попри карантин для VIP-персон працюють бутік-ресторан Sanahunt, пʼятизірковий готель Hyatt і ресторан «Купецький двір» у Кончі-Заспі. Вони відкривають свої двері для друга та бізнес-партнера міністра внутрішніх справ Авакова Ігоря Котвіцького, депутата і члена комітету Ради з питань бюджету Валерія Лунченка, а також для депутата від ОПЗЖ Вадима Столара.

Про це йдеться в розслідуванні проєкту «Радіо Свобода» «Схеми: Корупція в деталях».

За даними журналістів, Котвіцький регулярно проводить зустрічі в готелі Hyatt, робота якого згідно з постановою КМДА повинна бути обмежена, і приїжджає на територію Sanahunt, де також розташований ресторан Sanahunt Lounge, який нібито працює лише в режимі «з собою».

Котвіцького на вході в готель бачили мінімум тричі. Один раз (8 квітня) він був разом з Лунченком. Вийшовши з готелю, вони поїхали у Sanahunt, де пробули близько двох годин.

Журналістам у готелі заявили, що заходи на їхній території не проводяться та заборонені, а в ресторані сказали, що вʼїзд на територію закритий.

За даними журналістів, Котвіцький під час карантину також регулярно відвідував МВС — зокрема, 9, 14 і 22 квітня. Усім відвідувачам працівники міністерства вимірювали температуру, Котвіцького та його охорону не перевіряли, а вартовий на воротах віддавав честь.

Що стосується Столара — друга мера Віталія Кличка — він був помічений біля ресторану «Купецький двір» 23 квітня. На питання журналістів він відповів, що просто гуляв у лісі.

У його компанії помітили столичного чиновника часів минулого мера Черновецького Дениса Комарницького. Автори програми нагадали, що міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та Ігоря Котвіцького пов’язують давні бізнесові стосунки. Вони обидва родом із Харкова і обидва були співзасновниками низки спільних компаній.




Comments

    No results found.