Вчені з'ясували, з якої тканини найефективніші маски

Науковці після проведених досліджень повідомили, маски з якої тканини найкраще захищають від вірусів. Це поєднання бавовни та шифону. Саме з цих тканин маски слід використовувати, аби захиститися від коронавірусної інфекції, яка передається повітряно-крапельним шляхом.

При проведенні дослідження вчені створили спеціальну аерозольну установку, в якій виробили мікрокраплі рідини і шматочки твердої матерії різних розмірів, повідомляє Science Alert. Виявилося, що саморобні маски слід шити з одного шару щільної бавовняної тканини та двох шарів поліефірно-спандексного шифону, який використовують для пошиття вечірніх суконь.

Поєднання бавовни та шифону найкраще відфільтровує більшість частинок аерозолю - 80-99% залежно від їхнього розміру. За своєю ефективністю така маска наближається до респіратора N95. Також замість шифону можна використовувати натуральний шовк. Важливо носити маску так, щоб вона щільно закривала ніс та рот.

Раніше дослідники китайського інституту біології патогенів Covid-19, жертвами якого стали вже більше 211 тисяч людей у світі, заявили, що коронавірус викорінити буде неможливо. Раніше ASPI news повідомляло, що міністр охорони здоров’я України Максим Степанов закликав українців набратися терпіння на карантині.




Comments

    No results found.