Попри пандемію ринок свинини у Франції залишається стабільним

Попри пандемію, ринок свинини у Франції вдалося втримати від відчутних коливань. Ціни на свинину залишаються стабільними, незважаючи на закриття ресторанів та уповільнення експорту. “З початку карантину 17 березня ціна свинини залишилася в цілому стабільною, за винятком незначного зниження (-3,4 цента за кг) 23 квітня. У цілому Ринкова ціна на свиней забійних кондицій знизилася на 5,4% в період між 16 березня та 23 квітня”, – йдеться в останньому дослідженні ринку від Genesus.

Галузь свинини Франції підтримується постійним попитом на внутрішньому ринку та коротким ланцюгом поставок продовольства. “У березні деякі м’ясопереробні підприємства навіть повідомили про зростання виробництва свинини на 20-30%”, – пояснив Філіп Маллетройт, директор відділу компанії Genesus Inc у Франції.

Аналогічна ситуація спостерігається й на ринку Румунії, де один з найбільших виробників свинини, Abator Peris, вирішив інвестувати 2 мільйони євро на збільшення виробництва через помітне зростання попиту на продукцію. Meat-Inform




Comments

    No results found.