Лікарі назвали причини, лікування і профілактику циститу у жінок

Галерея

Запалення сечового міхура зустрічається у чималого відсотка людей. Статистика говорить: мільйони жінок страждають від даної проблеми зі здоров’ям. Зазвичай передбачається, що причиною захворювання є застуда. Сидіти на холодному не рекомендують з тієї ж причини. Але ми змушені розчарувати: є й інші фактори ризику.

У нашому матеріалі ви знайдете причини циститу, лікування хвороби та профілактичні заходи, які не дозволять захворіти.

Причини і симптоми циститу

Цистит не є сезонною хворобою, яка провокується переохолодженням, як думають багато хто. Недуга має більш складний механізм розвитку. Являє собою запальні процеси в сечовому міхурі. Хороший імунітет бореться з інфекцією, розмноженням бактерій. Застуда супроводжується зниженням імунітету, тому може розвинутися цистит. До основних причин розвитку захворювання відносять такі стани: Проникнення бактерій через сечовипускальний канал в сечовий міхур;

Вогнища хронічної інфекції в організмі;

Гінекологічні, венерологічні проблеми;

Переохолодження тазових органів;

Травми;

Гормональні порушення;

Особливості анатомічної будови сечовивідних шляхів. У зону ризику входять жінки із запальними процесами органів черевної порожнини / органів малого таза. Мікрофлора статевого партнера теж має значення: після інтиму можливе зараження і проникнення бактерій, як наслідок, цистит.

Головним симптомом недуги є часті позиви сходити в туалет «по-маленькому». Також можуть спостерігатися болі при сечовипусканні, відчуття неповного спустошення сечового міхура, біль внизу живота, що віддає в поперек, зміна кольору сечі, підвищення температури.

Лікування циститу Народні методи лікування циститу викликають безліч питань у медиків. Захворювання вимагає правильного підходу до лікування. Логічно з усіх рекомендацій носити пухові пояси, теплі шкарпетки в період лікування.

Різні види циститу вимагають різних методик. У будь-якому випадку буде потрібно пройти обстеження, щоб зрозуміти, що стало збудником інфекції – бактерії, віруси, кишкова паличка. Воно включає загальний аналіз сечі і крові, біохімію крові, посів сечі, аналіз на стерильність. Тільки після цього лікар може поставити діагноз і призначити лікування. Воно може бути тривалим – до п’яти тижнів. Слід дотримуватися рекомендацій лікаря, щоб в найкоротші терміни вилікувати запалення.

Профілактика циститу Найважливішу роль відіграють профілактичні заходи. Існує кілька правил, яких слід дотримуватися, щоб не сталося запалення: Лікувати вчасно виявлені в інших органах інфекції;

Дотримуватися температурного режиму, бо переохолодження може запустити процес розвитку запального процесу;

Пити достатню кількість води.




Comments

    No results found.