Автопілот Tesla навчили зупинятися на світлофорі, бездоганний водій

Tesla випустила чергове оновлення автопілота, що дозволяє автомобілям самостійно реагувати на сигнали світлофора та заборонні знаки. Тепер автомобіль може пересуватися навіть у місті з допомогою автопілота. Це підвищує функціонал авто, так як далеко не кожен електрокар здатний самостійно пересуватися по дорозі загального користування, включаючи траси, автобани.

Тестування нової версії автопілота Tesla почалося в березні цього року. Поки вона знаходиться в бета-режимі і буде доступна тільки на території США. В інших країнах її планують впроваджувати поетапно. Втім, враховуючи якість дорожніх розміток і знаком, автопілотом в нашій країні користуватися не рекомендується.

Працює система таким чином. Автомобіль автоматично сповільнюється до зупинки, коли розпізнає заборонний сигнал світлофора або дорожній знак. Щоб змусити електрокар розігнатися до максимальної швидкості, водієві необхідно натиснути на важіль автопілота або торкнутися педалі акселератора. У Tesla уточнили, що система не буде працювати на всіх перехрестях, а дощ і сонячні промені можуть погіршити якість розпізнавання знаку і кольору світлофора.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що 40-річну Ниву перетворили в Гелик. Правда, на автомобіль від Mercedes він схожий здалеку, а ось поблизу відразу ж помітні відмінності. До того ж, Ниву чомусь зробили заниженою. Втім, автомобіль виконує свою головну функцію - він привертає погляди оточуючих.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple виплатити своїм користувачам компенсації на 18 мільйонів доларів. Причиною цього став судовий позов, який подали на еп її користувачі. Компанії довелося погодитися, щоб заощадити час і ресурси.

Також Знай.uа повідомляв, що електрокари Volvo обзаведуться новими голосами, які будуть попереджати про небезпечне зближення з пішоходами та велосипедистами.




Comments

    No results found.