Чи можна їсти квашену капусту при панкреатиті?

Панкреатит – це запальне захворювання підшлункової залози, яке змушує людину різко обмежити своє харчування і дотримуватися дуже строгої дієти!

Сьогодні ми вирішили розібрати чи можна їсти квашену капусту при панкреатиті, яка користь і шкода для організму від цього продукту і як вона буде впливати на підшлункову.

При загостренні захворювання категорично заборонено їсти будь-які солоні, квашені, смажені і жирні продукти. Квашена капуста тим більше протипоказана при гострому панкреатиті.

Продукт поступово можна вводити в меню тільки тоді, коли ознаки запалення стихли або перейшли в хронічну форму.

У складі квашеної капусти знаходиться величезна кількість кислоти і солі, яка буде тільки дратувати і без того слабку підшлункову залозу.

Також запалена підшлункова залоза виробляє недостатню кількість ферментів і шлункового соку, тому вона просто не справляється з грубою клітковиною і в цілому зі складом квашеної капусти. Таким чином підвищується навантаження на хворий орган і може викликати погіршення стану здоров’я.

Якщо ви не можете жити без квашеної капусти, то її вживати при хронічному панкреатиті можна, але перед цим варто проконсультуватися зі своїм лікарем. Оскільки ви можете викликати нове загострення, що, погодьтеся, не дуже приємно буде для вас особисто.




Comments

    No results found.