У Черкасах заявили про пом'якшення карантину з 1 травня. У МОЗ відреагували

У Черкасах пом'якшують карантинні заходи з 1 травня. Таке рішення ухвалила Черкаська міська рада 30 квітня.

У результаті обговорення виконком міськради дозволив відновити роботу:

– магазинам з продажу непродовольчих товарів, будівельних матеріалів, електроінструментів, електрообладнання, інших електротоварів, сантехніки, канцелярських товарів, квітів, книжкової продукції та меблів;

– майстерень з ремонту взуття, одягу, ремонту та встановлення вікон, дверей, воріт, огорож за індивідуальним замовленням, перукарень та салонів краси, салонів для надання послуг із догляду за домашніми тваринами, салонів ритуальних послуг, проектних організацій;

– ринків, ярмарків із продажу сільськогосподарської продукції та квітів;

– літніх майданчиків закладів ресторанного господарства.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов засудив передчасне пом'якшення карантину.

Ми розуміємо, що люди втомилися від карантину. Ми, в Уряді, готуємо пом’якшення карантину вже з 11 травня. Всі ці кроки ґрунтуються на думці спеціалістів, вірусологів, на даних, які в нас є. Ми повинні бути впевнені, що наші дії не погіршать ситуацію. Рішення відкрити магазини і торгові центри, а також тераси в закладах громадського харчування може звести нанівець роботу, проведену протягом останніх 1,5 міс. Діям влади буде надана оцінка, в тому числі правоохоронних органів. Я засуджую такі дії, бо вони ставлять під загрозу життя і здоров’я людей”, - наголосив він.

Нагадаємо, 8 квітня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що карантин у зв’язку з COVID-19 може бути продовжений до початку травня.

Водночас Кабінет міністрів вніс зміни в постанову про запобігання поширенню коронавіруса COVID-19, яким вводяться більш жорсткі обмеження на період карантину.

22 квітня Кабмін продовжив всеукраїнський карантин до 11 травня. 24 квітня Уряд сформував поетапний план виходу з карантину, який складається з п'яти етапів.




Comments

    No results found.