NASA обрало компанії, які створять модуль для польоту на Місяць

Національне космічне агентство США NASA заявило, що уклало три контракти, щоб почати попередню розробку систем посадки на Місяць (Human Landing System), які доставлять астронавтів на поверхню супутника Землі менш ніж за п'ять років.

Про це повідомляє пресслужба NASA.

Зазначається, що контракти будуть підписані з компаніями SpaceX Ілона Маска, Blue Origin Джеффа Безоса, а також Dynetics.

"Важливо відзначити, що наш пріоритет - це висадка на Місяці до 2024 року. І ми вважаємо, що висадка на Місяці до 2024 року не вимагає створення Gateway", - заявив директор NASA Джеймс Брайденстайн.

За його словами, американська адміністрація дала відомству вказівку докласти всіх зусиль, щоб вкластися у відведені терміни.

При цьому глава відомства відзначив, що для довгострокової присутності людини на Місяці навколомісячна станція вкрай важлива і в ній зацікавлені міжнародні партнери США.

Раніше "Прямий" повідомляв, що NASA розробляє новий скафандр для місячної місії Artemis. 

Нагадаємо, що в 2020 році NASA збирається відправити на поверхню супутника Землі серію невеликих роботизованих кораблів для проведення експериментів і доставки обладнання.

Також NASA вибрало 11 приватних космічних компаній, в тому числі Blue Origin і SpaceX, для виробництва прототипів космічних кораблів і участі в своїй програмі з дослідження Місяця Artemis.

Також слідкуйте за "Прямим" у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.




Comments

    No results found.